Σάσα: Μία χρονιά ως… 8άρι (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Για δεύτερη σερί χρονιά ο Λούκας Σάσα αποτέλεσε έναν από τους MVP του ΑΡΗ και έναν εκ των κορυφαίων χαφ της Super League, μαζί με την… επιβράβευσή του μέσω του νέου συμβολαίου που υπέγραψε.

Ο Βραζιλιάνος ήταν πάλι… top. Υπάρχει όμως μία διαφορά σε σχέση με πέρυσι, η οποία αποτυπώνεται και στους αριθμούς του. Μία διαφορά που έχει να κάνει με τον ρόλο του, ο οποίος ήταν κάπως διαφορετικός. Ένας ρόλος “8αριού”.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν ο Σάσα είχε δίπλα του τον Τζέγκο, με αποτέλεσμα να αναλάβει έναν πιο δημιουργικό ρόλο και παίρνοντας πάνω του αρκετές φορές την προώθηση της μπάλας.

-Φέτος ο 30χρονος χαφ ολοκλήρωσε 197 πάσες, τις περισσότερες εκ των οποίων στο μισό του αντιπάλου, σε σχέση με τις 125 της περσινής σεζόν.

-Από τις 20 τελικές προσπάθειες της περσινής σεζόν, φέτος ανέβηκε στις 29. Είχε τον ίδιο αριθμό γκολ βέβαια (3), σουτάρωοντας ελαφρώς περισσότερο επίσης…

-Έπεσε αρκετά στην κατηγορία των κλεψιμάτων, αφού από την περσινή 1η θέση και τα 77 κλεψίματα βρέθηκε στην 4η με 61.

Το τελευταίο στοιχείο δεν σημαίνει ότι μειώθηκε η αποτελεσματικότητά του ανασταλτικά. Απλά φέτος το… μοίρασε κάπως με τον Τζέγκο ενώ πέρυσι “έτρεχε” περισσότερο έχοντας δίπλα του τον Ματίγια.

Προτεινόμενα Άρθρα