Σε απολογία ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου – Κινδυνεύει και η Λαμία!

από AllAboutARIS

Σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League κλήθηκε το αφεντικό της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου, με το άρθρο για «απειλές  – εκφοβισμό σε αξιωματούχο αγώνα» που προβλέπει εξοντωτικές ποινές και η Λαμία.

Σε απολογία για την Παρασκευή 11/11 κλήθηκαν η Λαμία και ο μεγαλομέτοχος της, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, για όσα έγιναν στον πρόσφατο αγώνα με τον Βόλο και κινδυνεύουν αμφότεροι με βαριές ποινές.

Ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λιγκ έχει καλέσει και τους δύο για το άρθρο «19» του Πειθαρχικού Κώδικα για «απειλές – εκφοβισμό σε αξιωματούχο αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο ποδοσφαιρικό όργανο».

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου φέρεται να είπε στον διαιτητή της αναμέτρησης, Σταύρο Τσιμεντερίδη… «Τελείωσες ρε. Έχεις τελειώσει σήμερα. Ήταν το τελευταίο σου παιχνίδι. Δεν πρόκειται να σφυρίξεις ξανά. Δεν σε βλέπω καν».

Το άρθρο 19 προβλέπει για τα φυσικά πρόσωπα πρόστιμο 50.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο έως πέντε έτη και για την ΠΑΕ, εφόσον είναι υπαίτια ποινές: α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) αφαίρεση βαθμών και γ) υποβιβασμός «ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος». Είναι δηλαδή, στην κρίση του αθλητικού δικαστή ποια από τις τρεις ποινές θα επιβάλει  αν τελικά καταδικάσει τους… κατηγορούμενους.

Η ανακοίνωση της λίγκας:

9/ ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ , Π. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (Μεγαλομέτοχος): “Βάσει των αναφερομένων στο από 5/11/2022 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 5/11/2022 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα” στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 10 παρ. 1 περ. δ Ι, 11, 12, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α’, 19, του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Προτεινόμενα Άρθρα