Σε κώμα ο Ντόνι Φαν Ιπέρεν που έπαιζε πέρσι στην ΑΕ Καραϊσκάκης (vid)

από AllAboutARIS

Μία μεγάλη περιπέτεια υγείας περνά τις τελευταίες ώρες ο Ντόνι Φαν Ιπέρεν που αγωνίζονταν πέρσι στην ΑΕ Καραϊσάκης και οι ευχές όλων είναι σύντομα να γίνει καλά. Ο Ολλανδός αμυντικός συνεχίζει φέτος στη Ζίμπρου της Μολδαβίας και στην πρόσφατη αναμέτρησή της με τη Ντιναμό Αουτο κατέρρευσε ύστερα από σύγκρουσή του με τον αντίπαλο γκολκίπερ και έκτοτε βρίσκεται σε κώμα, ενώ σοκάρουν οι αντιδράσεις όλων όσων βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο.

Αμέσως ο πατέρας, μέλη της οικογένειάς του και φίλοι του μετέβησαν στο Κισινάου για να βρεθούν κοντά του, ενώ ο αδερφός του Τζόι μίλησε σε ΜΜΕ της χώρας τους για την κατάσταση που βρίσκεται, όπου παράλληλα αποκάλυψε πως παρότι πρόθεση είναι να πάρουν τον Ντόνι μαζί στην πατρίδα τους ώστε να νοσηλευτεί εκεί, αυτό συναντά εμπόδια επειδή είναι ανασφάλιστος και δεν καλύπτονται τα έξοδα που απαιτούνται. Πάντως πρέπει να τονιστεί πως η ζωή του είναι εκτός κινδύνου. «Το προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή. Ηταν να ‘πετάξουμε’ την Πέμπτη (11/8) όμως δεν θα υπάρχει ασθενοφόρο ώστε να τον πάει στο νοσοκομείο. Η ομάδα του κάνει ότι μπορεί και μάλιστα μας μετέφερε πως είναι διατεθειμένη να καλύψει τη νοσηλεία του στην Ολλανδία. Και οι άνθρωποι του νοσοκομείου μας λένε πως είναι καλύτερα να μεταφερθεί στην Ολλανδία, εδώ υπάρχει πρόβλημα ακόμη και στην επικοινωνία αφού αρκετοί δεν γνωρίζουν καν αγγλικά», σχολίασε αρχικά.

Και συνέχισε. «Η καρδία του είναι σταθερή, αλλά πόσα μπορεί να σημαίνει αυτό γα την ευρύτερη κατάστασή του όταν βρίσκεται σε κώμα και δεν αντιδρά στο οτιδήποτε. Κάνει μόνο κάποιες κινήσεις. Μιλήσαμε και με τους συνδέσμους των ποδοσφαιριστών της Ολλανδίας και τον Παγκόσμιο (σ.σ. FIFPRO) και θα έχουν μία συνάντηση για να δούμε τι θα συμβεί. Προσευχόμαστε να βγει νικητής από όλο αυτό. Είναι μαχητής», ανέφερε σχετικά.

Μερικές ώρες πριν στέλεχος της Ζίμπρου σχολίασε ότι «την Κυριακή οι γιατροί μας είπαν πως πάει καλύτερα, δεν έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δεν θα χρειαστεί επέμβαση, όμως παραμένει σε κώμα και δεν έχουμε δει βελτίωση», ανέφερε σχετικά.

Η ενημέρωση της Ζίμπρου:

«Από το πρώτο κιόλας βράδυ, ο Ντόνι νοσηλευόταν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής στο Κισινάου.

Δίπλα του για παρακολούθηση και θεραπεία βρίσκεται ένα συμβούλιο που αποτελείται από τους καλύτερους
ειδικούς γιατρούς της χώρας.

Τις τελευταίες δύο μέρες έφτασε και η οικογένεια του Ντόνι στο Κισινάου, όλη η οικογένεια έμενε στο ξενοδοχείο Zimbru team.

Τα μέλη της οικογένειας λαμβάνουν συνεχή ενημέρωση από τους γιατρούς και είναι επίσης σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση του συλλόγου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ, ο Γενικός Διευθυντής του συλλόγου κ. Ο Sergiu Topor, έρχεται με την ακόλουθη δήλωση:

“Ο Ντόνι είναι στο νοσοκομείο, δυστυχώς οι προσδοκίες των γιατρών και όλων μας δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Ο Ντόνι είναι ακόμα σε κώμα.

Την Κυριακή, οι γιατροί μας είπαν ότι υπήρχαν βελτιώσεις στην κατάσταση της υγείας και αυτό μας έδωσε μια επιπλέον ελπίδα.

Επίσης την Κυριακή μάθαμε ότι δεν έχει εγκεφαλική αιμορραγία και δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Δυστυχώς όμως από τότε μέχρι τώρα η κατάσταση παραμένει σοβαρή, γιατί από εκείνη τη στιγμή δεν έχουν υπάρξει άλλες σημαντικές βελτιώσεις στην υγεία του παίκτη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Νικολάι Κορνΐλι, ζήτησε προσωπικά από τους καλύτερους ειδικούς της χώρας να εμπλακούν για να σώσουν τον Donny. Όλο αυτό το διάστημα ο χρηματοδότης της ομάδας παρείχε όλη την απαραίτητη βοήθεια στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή!

Γενικός Διευθυντής, Σεργκίου Τόπορ”.

Ο αδερφός του Donnie, Τζόι Φαν Ιπέρεν, έστειλε ένα πρώτο μήνυμα:

“Η κατάσταση της υγείας του Ντόνι είναι πολύ δύσκολη, ο αδερφός μου είναι ακόμα σε κώμα. Προσευχόμαστε να βρει τη δύναμη να αναρρώσει.

Η οικογένεια είναι ευγνώμων για την υποστήριξη του συλλόγου, των φιλάθλων και όλων όσων συμμετείχαν στην υποστήριξη του Ντόνι.

Νιώθουμε ότι είστε η οικογένειά μας και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τις προσπάθειες και τις προσευχές σας για τον αδελφό μου. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι όλη η βοήθεια και η αγάπη θα τον βοηθήσουν να έχει τη δύναμη να ξυπνήσει.

Ο Ντόνι είναι μαχητής!”.

Ο αγώνας του Σαββάτου είναι αφιερωμένος στην υποστήριξη του Ντόνι, όλα τα χρήματα των εισιτηρίων θα δοθούν για αυτόν!»

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X