Σιμεόνε: «Προτιμώ τον Μπαπέ σε σχέση με Χάαλαντ και Βινίσιους»

από AllAboutARIS

Η πιθανή επιστροφή του δανεικού στην Τσέλσι Ζοάο Φέλιξ, τα διλήμματα Μπαπέ – Βινίσιους και Μουρίνιο – Γκουαρδιόλα, η σχέση της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον κόσμο της, οι φήμες περί μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο στους «ροχιμπλάνκος». Ο προπονητής της Ατλέτι, Ντιέγκο Σιμεόνε, παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στην εκπομπή El Partidazo σχολιάζοντας όσα άπντονται της ερυθρόλευκης καθημερινότητας και… όχι μόνο.

Ο νέος προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, φέρεται να μην θέλει τον δανεικό απ’ την Ατλέτικο Ζοάο Φέλιξ στην ομάδα του την επόμενη σεζόν.Ερωτηθείς σχετικά ο Τσόλο τόνισε: «Είναι παίκτης της Ατλέτικο. Αν δεν έχει θέση στην Τσέλσι, θα πρέπει να έρθει στην Ατλέτικο για να δουλέψει μαζί μας. Το ότι μπορεί να βελτιωθεί σε αυτό που θέλουμε είναι σημαντικό, έχει προϋποθέσεις… Είμαι συμβατός με όλους, αρκεί να μπορούμε να κερδίζουμε».

Για το παιχνίδι της Ατλέτικο και τα σχόλια που ακούγονται κατά καιρός, σημείωσε: «Εδώ και πέντε μήνες παίζουμε με πέντε αμυντικούς και κανείς δεν μιλάει για το γεγονός ότι παίζουμε με πέντε πίσω. Είναι μάχες χωρίς νόημα, το ποδόσφαιρο σχετίζεται ανάλογα με τις ανάγκες των ομάδων. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Φέτος έχουμε ένα γκολ λιγότερο από την Μπαρτσελόνα, η ομάδα παίζει καλά, όποιος το βλέπει έχει καλώς και όποιος δεν το βλέπει, πάλι καλώς».

Σχετικά με την σχέση μεταξύ των κερκίδων και του συλλόγου: «Προσπαθώ πάντα να κατανοώ όλα τα μέρη. Δεν προκαλέσαμε ενθουσιασμό στον κόσμο και ο κόσμος ανταποκρίθηκε ανάλογα με αυτό που είδε. Όταν κερδίζεις 3-0 και βλέπουν τους παίκτες να συμβιβάζονται, ο κόσμος ανταποκρίνεται. Δίνω στον εαυτό μου με τον ίδιο τρόπο, αρχίσαμε να κερδίζουμε και όταν ήρθαμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο, από τις 15, μέχρι σήμερα, θα ήμασταν πρώτοι στη LaLiga».

«Τακτικά και από άποψη ψυχολογίας ο Αντσελότι είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο»
Σχετικά με τις φήμες που ακούστηκαν για μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ατλέτι, ο Τσόλο ήταν αφοπλιστικός: «Ο Ρονάλντο δεν θα μπορούσε να παίξει στην Ατλέτικο με τον ίδιο τρόπο που ο Σιμεόνε δεν θα μπορούσε να προπονήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Η αίσθησή του για το μέλλον του στον ροχιμπλάνκο πάγκο: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έφευγα. Δεν το σκέφτηκα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πω ‘καλά, φτάσαμε ως εδώ’. Ο σύλλογος είναι απόλυτα προετοιμασμένος για το πότε θα φύγω. Ο Λουίς Ενρίκε είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Αν έρθει, η ομάδα θα βελτιωθεί..».

Στο δίλημμα Μπαπέ ή Βινίσιους ο πολύπειρος κόουτς απάντησε: «Με αυτά που κάνει βλέπω τον Βινίσιους να κερδίζει την Ballon d’Or, αλλά ανάμεσα σε αυτόν και τον Μπαπέ. Ο Μπαπέ 100%. Και μεταξύ του Μπαπέ και του Χάαλαντ, Μπαπέ. Κάνει τα πάντα καλά, είναι τρελό. Δεν μπορούμε να τον υπογράψουμε. Αν η Ρεάλ πάρει τον Μπαπέ και ο Μέσι επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα θα είναι φανταστικό για το ισπανικό πρωτάθλημα».

«Τακτικά και από άποψη ψυχολογίας ο Αντσελότι είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Το λατρεύω. Ο Μουρίνιο έχει σηματοδοτήσει μια εποχή που αγωνίζεται από μέρη διαφορετικά από τον Γκουαρδιόλα. Ο Γκουαρδιόλα ζητάει ένα 9άρι και του φέρνουν τους καλύτερους στον κόσμο, αλλά το πιο δύσκολο είναι να κερδίζεις κάθε μέρα και ο Γκουαρδιόλα κερδίζει κάθε μέρα», ανέφερε ερωτηθείς για το ποιοί προπονητές του αρέσουν.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X