Σιφουέντες… 143.381 χιλιόμετρων! “Στο Top-5 των παικτών που ταξίδεψαν περισσότερο για αγώνες”

από AllAboutARIS

Αναφορά στον Χοσέ Σιφουέντες έχει ξένη ιστοσελίδα, που φιλοξενεί στοιχεία της FIFPro σχετικά με τους παίκτες που ταξίδεψαν περισσότερο κατά την σεζόν 2023/24. Σε αυτή τη λίστα, ο ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ είναι στο Top-5, καθώς βρίσκεται στην πέμπτη θέση, “γράφοντας” με 143.381 χιλιόμετρα και 189 ώρες πτήσης.

“Η σεζόν 23/24 είχε μεγάλη κινητικότητα για τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας του Ισημερινού. Εκτός από την έναρξη των Προκριματικών, έπρεπε να συμμετάσχουν στο Copa América στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπήρχαν και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια εκτενής αναφορά που δημοσιεύτηκε από την Ένωση Ποδοσφαιριστών, Fifpro, έδωσε πληροφορίες για τον Χοσέ Σιφουέντες. Είναι μέρος μιας κορυφαίας λίστας παικτών που ταξίδεψαν τα περισσότερα χιλιόμετρα για να παίξουν αγώνες”, αναφέρει σχετικό άρθρο και προσθέτει: “Ο Σιφουέντες υπέστη πραγματική φθορά (σ.σ. εννοεί τα ταξίδια) και στον συγκεκριμένο τομέα βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Ο μέσος του ΑΡΗ, που δεν κλήθηκε για τα παιχνίδια απέναντι σε Βραζιλία και Περού, εμφανίζεται με 143.381 χιλιόμετρα και 189 ώρες πτήσης.

Ποιος ξεπερνά τη Σιφουέντες; Ο Ρομέρο, ο Αργεντινός αμυντικός της Τότεναμ που διένυσε 162.978 χιλιόμετρα, σε 25 ταξίδια με 211 ώρες. Οι δύο επόμενοι, επίσης Αργεντινοί… Ο Άλβαρεζ ο οποίος ήταν στη Μάντσεστερ Σίτι, συμπλήρωσε 153.853 χιλιόμετρα και 204 ώρες. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ντε Πολ, ένας άλλος πυλώνας της ομάδας του Σκαλόνι, με 150.489 χιλιόμετρα και 198 ώρες. Την τέταρτη θέση πήρε ένας Κολομβιανός, ο Σάντσεζ, με 147.539 χιλιόμετρα και 193 ώρες. Όλοι αυτοί είναι μπροστά από τον Σιφουέντες, που αυτή τη σεζόν άφησε την Κρουζέιρο και μετακόμισε στον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα. Αξίζει, επίσης, να διευκρινιστεί ότι η προαναφερθείσα αναφορά δεν καλύπτει διακοπές ή προσωπικά ταξίδια”. Τέλος, στο άρθρο γράφεται πως ο Σιφουέντες είναι υποψήφιος για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος, για τον μήνα Αύγουστο.

Τα στοιχεία της Fifpro για τους ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν περισσότερο για να παίξουν τη σεζόν 23/24. Στοιχεία της Fifpro για τους ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν περισσότερο για να παίξουν την σεζόν 23/24

Προτεινόμενα Άρθρα