Σκάνδαλο στο γαλλικό ποδόσφαιρο ανάμεσα σε Υπουργό και Παρί για χάρη του Νεϊμάρ!

από AllAboutARIS

Νέα έρευνα στη Γαλλία για την Παρί Σεν Ζερμέν και για τη συμφωνία της με τον Νεϊμάρ, με πιθανά φορολογικά πλεονεκτήματα από τον τότε υπουργό Οικονομικών να μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Η γαλλική δικαιοσύνη ερευνά τη μετακίνηση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην PSG έναντι 222 εκατομμυρίων το καλοκαίρι του 2017.Πιο συγκεκριμένα το deal -θυμίζουμε το ακριβότερο στην ιστορία του ποδοσφαίρου- βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για φερόμενα φορολογικά πλεονεκτήματα του κράτους στον παριζιάνικο σύλλογο.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται συνομιλίες μεταξύ του πρώην αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Ρενσόν του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Παρί Σεν Ζερμέν, και συγκεκριμένα του τότε διευθυντή επικοινωνίας, Ζαν Μαρσιάλ Ριμπές. Οι συνομιλίες αυτές ενδέχεται να αποκάλυψαν ότι ο Ρενσόν κινήθηκε υπέρ του συλλόγου για να αποκτήσει φορολογικά πλεονεκτήματα κατά την πληρωμή της μεταγραφής. Σε αντάλλαγμα, ο πρώην βουλευτής έλαβε εισιτήρια για το Parc des Princes και άλλα προνόμια.

Προτεινόμενα Άρθρα