Σκάνθορπ: Οπαδοί συγκεντρώνουν χρήματα για να πληρώσουν τους μισθούς της ομάδας

από AllAboutARIS

Οι οπαδοί συγκέντρωσαν 60 χιλιάδες λίρες μέσα σε 48 ώρες για να πληρώσουν τους μισθούς της Σκάνθορπ: «Δεν έχουμε πεθάνει ακόμα», λένε.
«Πραγματικά, είναι λυπηρό που φτάσαμε σε αυτό το σημείο», λέει ένας steward έξω από το Γκλάνφορντ Παρκ, καθώς ανοίγουν τα πρώτα τουρνικέ. Κρατάει έναν κουβά που, προς το παρόν, αποτελεί την καλύτερη ελπίδα να πληρωθεί το προσωπικό της Σκάνθορπ.

Η Παρασκευή, παραμονή της επίσκεψης της Μπάξτον, υποτίθεται ότι θα ήταν η ημέρα πληρωμής του Σεπτεμβρίου, αλλά, όπως πολλοί προέβλεπαν, τα χρήματα δεν ήρθαν από τον ιδιοκτήτη Ντέιβιντ Χίλτον. Χρειάστηκε να συγκληθεί συνέλευση των παικτών μόνο και μόνο για να αποφασιστεί αν θα διεξαχθεί το παιχνίδι.

Όχι ότι υπήρχε ποτέ πραγματική αμφιβολία. Μια κρίση ρευστότητας που εγείρει χίλια ερωτήματα ένωσε αυτόν τον ξεπεσμένο σύλλογο και έκανε το Σάββατο μια συναισθηματικά φορτισμένη, αναζωογονητική περίσταση. Η τελική ήττα με 3-0, με μια χαμένη ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή του πίνακα, ήταν σχεδόν αδιάφορη.

Οι κουβάδες συλλογής που χτυπούσαν επί μιάμιση ώρα πριν από τη σέντρα θα συγκέντρωναν 2.480 λίρες (3.025 δολάρια) για τον σκοπό, αλλά ήταν η γενναιοδωρία που εκδηλώθηκε σε έναν διαδικτυακό έρανο που χαρακτήρισε τη διάθεση να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τη Σκάνθορπ.

Σχεδόν 60.000 λίρες δωρίστηκαν μέσα σε 48 ώρες που ακολούθησαν τη δημιουργία του από οπαδούς δύο podcasts, του Iron Bru και του The Iron Hour.

Οι δωρεές ήρθαν από παντού. Ο Ίαν Σαρπ, ο οπαδός που έφτασε κοντά στην αγορά της Σκάνθορπ τον Δεκέμβριο, έστειλε 1.899 λίρες για να σηματοδοτήσει το έτος ίδρυσης του συλλόγου.

Ίσως όμως ήταν τα μικρά ποσά που απεικόνιζαν καλύτερα μια θλιβερή ιστορία. Οι οπαδοί της Χέρεφορντ, του Σκάρμπορο και της Νιούπορτ Κάουντι, που όλοι τους ένιωσαν τον ίδιο πόνο, έστελναν τις ευχές τους, μαζί με τους οπαδούς των τοπικών αντιπάλων αλλού στο Λινκολνσάιρ, το Νότιο και το Ανατολικό Γιορκσάιρ, όπως η Γκρίμσμπι Τάουν, η Χαλ Σίτι και η Ντονκάστερ Ρόβερς.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο που βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη. Η πτώση ήταν απότομη, από τη League One στη National League North μέσα σε πέντε χρόνια, αλλά το 2023 συνοδεύεται από πραγματικές οικονομικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Προτεινόμενα Άρθρα