Σκληρό μάθημα για Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της LaLiga!

από AllAboutARIS

Γκέλα με το καλημέρα…

Αν και παρουσιάστηκε στο χορτάρι του Καμπ Νόου με τρία καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα στο αρχικό σχήμα της (Λεβαντόβσκι, Ραφίνια, Κρίστενσεν), η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να υποτάξει την Ράγιο Βαγεκάνο, με τους μπλαουγκράνα να μπλοκάρονται στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τους άριστα στημένους στο χορτάρι Μαδριλένους και να μένουν στο άγονο 0-0 για την πρεμιέρα της La Liga.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι πέρυσι νίκησαν την Μπάρτσα και στα δύο παιχνίδια (1-0 στο Βαγιέκας στο αποτέλεσμα που προκάλεσε την απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν και την πρόσληψη του Τσάβι και 1-0 στη Βαρκελώνη), εστίασαν στον Αραούχο και την αδυναμία του στη κυκλοφορία της μπάλας.

Ξεκίνησαν με πίεση ψηλά αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο της μπάλας και καλή, γρήγορη κυκλοφορία, χωρίς όμως να φτάνουν σε μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Στόλε Ντιμιτριέφσκι.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραρε πολύ νωρίς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά για καθαρό οφσάιντ του Πολωνού, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε ιδιαιτέρως απειλητικός, σε αντίθεση με τους δραστήριους Ραφίνια και Ουσμάν Ντεμπελέ, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρ’ ότι στην διάρκεια του αγώνα άλλαξαν πλευρές.

Η εξαιρετικά στημένη ομάδα του Αντόνι Ιραόλα, μάλιστα, είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου, όταν ο Άλβαρο Γκαρθία έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά, «άδειασε» τον Αραούχο, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, ο οποίος βγήκε νικητής στο τετ – α – τετ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με μεγάλη ευκαιρία της Ράγιο. Πίεση ψηλά από τον Πατέ Σις, κλέψιμο στον Γκάβι και προσπάθεια μέσα από την περιοχή του Σέρχιο Καμέγιο, την οποία Κρίστενσεν και Τερ Στέγκεν απέτρεψαν από τα… χειρότερα κατά σειρά.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι γλίτωσαν δις από το 0-1, άγγιξαν σχεδόν αμέσως μετά το 1-0, σε σέντρα – σουτ του Ραφίνια που βρήκε τον Λεβαντόφσκι λίγο εκτός θέσης, με τον Ντιμιτριέφσκι να μπλοκάρει σωτήρια για τους φιλοξενούμενους.

Με τον Ραφίνια να είναι ο μοναδικός που δημιουργούσε κάποιους κινδύνους για την εστία της Ράγιο και την ομάδα να δείχνει ότι έχει «μπουκώσει», ο Τσάβι προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, ρίχνοντας ταυτόχρονα Σέρτζι Ρομπέρτο (αντί Κρίστενσεν), Φρένκι Ντε Γιονγκ (αντί Γκάβι) και Ανσού Φατί (αντί Ραφίνια), με τον πρώτο να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Αραούχο στη φυσική του θέση, στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Ο Φατί, μόλις στη δεύτερη επαφή του με τη μπάλα, άγγιξε το 1-0 ύστερα από ωραία κίνηση και συρτή σέντρα του Ντεμπελέ, με τον Ντιμιτριέφσκι να αρνείται το γκολ στον νεαρό επιθετικό, ο οποίος ελπίζει φέτος να… ντριμπλάρει τους τραυματισμούς που τόσο τον ταλαιπώρησαν (65’).

Ο Σκοπιανός είπε «όχι» και σε «κεραυνό» του Σέρχιο Μπουσκέτς έξω από την περιοχή (69’), προτού ο Τσάβι ρίξει τον Φρανκ Κεσιέ αντί του Πέδρι, ο οποίος έδειξε να έχει κάποιες ενοχλήσεις, μετά και τον σημαντικό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στην τελική ευθεία της σεζόν.

Ο Ιβοριανός μέσος είχε μια καλή ευκαιρία με το «καλημέρα», με τους παίκτες της Ράγιο να φλερτάρουν με το πενάλτι, αλλά να σταματούν έξυπνα τις προσπάθειες του Λεβαντόφσκι, ο οποίος δεν είχε πλέον τις ίδιες δυνάμεις.

Παρά την κούρασή του, ο «Λέβα» άγγιξε το γκολ με σουτ που έφυγε άουτ με το αριστερό (82’), προτού ο Τσάβι τα παίξει όλα για όλα με διάταξη… 3-3-4 (!), με τον Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να παίρνει την θέση του Τζόρντι Άλμπα.

Ο «Όμπα» έκανε άμεσα εμφανή την παρουσία του, πλασάροντας στη κενή εστία και τον Κατένα να διώχνει πάνω στη γραμμή, με τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Μπορούσια Ντόρτμουντ να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ.

Στο 88’, ο Κεσιέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε και πάλι ορθά το γκολ, αφού ο Ιβοριανός ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης, η οποία ολοκληρώθηκε με εύστοχο πλασέ του ύστερα από ριμπάουντ σε σουτ του Φατί και απόκρουση του Ντιμιτριέφσκι.

Ανήμποροι οι γηπεδούχοι για να φτάσουν στο γκολ και, σαν να μην έφτανε αυτό, έμειναν με δέκα στις καθυστερήσεις, λόγω αποβολής του Μπουσκέτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στη φάση μετά το φάουλ, ο Φαλκάο σκόραρε, σε ριμπάουντ ύστερα από απίθανη απόκρουση του Τερ Στέγκεν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε και αυτό ορθά για οφσάιντ του Κολομβιανού.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κρίστενσεν (60′ Ρομπέρτο), Γκαρσία, Άλμπα (82′ Ομπαμεγιάνγκ), Γκάβι (60′ Ντε Γιονγκ), Μπουσκέτς, Πέδρι (73′ Κεσιέ), Ραφίνια (60′ Φάτι), Λεβαντόβσκι, Ντεμπελέ

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΕΚΑΝΟ: Ντιμιτριέβσκι, Μπάλιου, Λεζέν, Κατένα, Φρανσίσκο Γκαρθία, Λόπες (62′ Βαλεντίν), Σις, Παλαθόν (79′ Σάντσεθ) Τρέχο (79′ Πόθο), Άλβαρο Γκαρθία, Καμέγιο (62′ Φαλκάο)

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X