Σκόρπισε την Αξαξιό και φουλάρει για τίτλο η Παρί Σεν Ζερμέν

από AllAboutARIS

Μια «καταιγιστική» Παρί Σεν Ζερμέν σάρωσε 5-0 την Αζαξιό στο «Παρκ Ντε Πρενς» για την 25η αγωνιστική της Ligue 1, ξέφυγε με +6 στην κορυφή από τη δεύτερη Λανς κι έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, θέλοντας απλά μια νίκη κι αποδεικνύοντας περίτρανα πως στη Γαλλία οι πρωτευουσιάνοι είναι σαφώς η κορυφαία ομάδα και με την ομάδα της Κορσικής να υποβιβάζεται και μαθηματικά στη Ligue 2, ανεξάρτητα των υπόλοιπων αποτελεσμάτων από ‘δω κα πέρα.
Ο Λεονέλ Μέσι επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα μετά την τιμωρία του από τη διοίκηση και βοήθησε σημαντικά τους πρωταθλητές. Οι Φαμπιάν στο 22’ και Χακίμι στο 33΄ «άνοιξαν τον δρόμο» στο πρώτο ημίχρονο για να έρθει κι ο Κιλιάν Εμπαπέ στο 47’και 54’ και το αυτογκόλ του Γιουσούφ στο 73’ να «σφραγίσουν» το σκορ. Οι αποβολές των Χακίμι στο 77’ και Μανγκανί στο 80’ απλά δεν άλλαξαν κάτι.

 

«Ανάσα» για το Στρασβούργο, το οποίο νίκησε εντός έδρας 2-0 τη Νις, βρέθηκε προσωρινά στο +6 από τη 17η Ναντ κι άφησε την ομάδα της Κυανής Ακτής στο -8 από τις προνομιούχες θέσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα