Σοκ στο Λονδίνο για Άρσεναλ, πρόκριση για Σπόρτινγκ στα πέναλτι

από AllAboutARIS

Αφού κανονική διάρκεια και παράταση απέτυχαν να αναδείξουν νικητή (1-1), η Σπόρτινγκ… δάγκωσε την Άρσεναλ με 5-3 στη διαδικασία των πέναλτι και πήρε το θρίλερ για τους «8» του Europa League.

Ο «αέρας» από την πρωτιά στην Premier League σαν να… κόπηκε απότομα στην Ευρώπη. Το 2-2 άλλωστε στη Λισαβόνα είχε δείξει τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια στην Άρσεναλ, με τη Σπόρτινγκ να της ξεκαθαρίζει από την αρχή πως η υπόθεση – πρόκριση μόνο εύκολη δεν πρόκειται να αποβεί. Και στη ρεβάνς του Λονδίνου, οι Πορτογάλοι κατάφεραν να την τιμωρήσουν. Με τον Αλεξανδρόπουλο μετά από καιρό στην αποστολή αλλά και περιορισμένο στον πάγκο, τα Λιοντάρια του Αμορίμ έμειναν όρθια σε κανονική διάρκεια και παράταση (1-1), προτού «δαγκώσουν» την Άρσεναλ στη διαδικασία των πέναλτι για να σφραγίσουν την πρόκριση στους «8» του Europa League.

Για το ουδέτερο μάτι πάντως αυτή η αναμέτρηση ήταν σκέτη απόλαυση. Όπως ακριβώς άλλωστε και στο πρώτο σκέλος της Λισαβόνας, οι δυο ομάδες παρουσίασαν όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο με το γκολ να αποτελεί την κύρια προτεραιότητα. Παρά το ζωηρό ξεκίνημα της Σπόρτινγκ που απείλησε πρώτη σε άστοχη προσπάθεια του Τρινκάο (13΄), η Άρσεναλ ισορρόπησε και κατάφερε να προηγηθεί στο 19΄.

Έπειτα από ασταθή επέμβαση του Αδάν, ο Τσάκα πήρε το ριμπάουντ κι έβαλε μπροστά τους Gunners για το 1-0. Αν δεν ήταν ο Ισπανός γκολκίπερ μάλιστα η Άρσεναλ θα μπορούσε να είχε βρει και δεύτερο γκολ δέκα λεπτά αργότερα με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Και με το εύθραυστο 1-0 να παραμένει η Σπόρτινγκ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει με τον πιο αδιανόητο τρόπο.

Στο 62΄ο Γκονσάλβες είδε τον Ράμσντεϊλ λίγο έξω από την εστία του και τον κρέμασε με ασύλληπτο σουτ από τη μεσαία γραμμή, βάζοντας γερή υποψηφιότητα για το κορυφαίο γκολ του Europa League. Το γκολ της ισοφάρισης μάλιστα έδωσε ώθηση στους Πορτογάλους που άγγιξαν την ανατροπή σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Αρχικά στο 65΄ο Παουλίνιο αστόχησε με καρφωτή κεφαλιά, ενώ στο 72΄ο Ράμνστεϊλ νίκησε τον Έντουαρντς στο τετ-α-τετ για να κρατήσει την ισορροπία.

Το θρίλερ τελικά οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου μίλησε η κλάση του Αδάν για να κρατήσει ζωντανή τη Σπόρτινγκ μέχρι τελικής πτώσης. Αρχικά στο 98΄ο Ισπανός νίκησε με τη βοήθεια του δοκαριού τον Τροσάρ στο τετ-α-τετ, ενώ στη συνέχεια εξουδετέρωσε δυο κεφαλιές του Γκάμπριελ με καθοριστικές επεμβάσεις (117, 118΄). Στο φινάλε της παράτασης μάλιστα οι Πορτογάλοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας της απευθείας αποβολής του Ουγκαρτέ για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σακά, όμως ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να ανατρέψει τις ισορροπίες.

Κάπως έτσι η αναμέτρηση κρίθηκε μοιραία στη ρώσικη ρουλέτα, εκεί όπου τα Λιοντάρια ολοκλήρωσαν την έκπληξη. Με πέντε εύστοχες εκτελέσεις σε ισάριθμα πέναλτι και τον Αδάν να νικά από τα έντεκα βήματα τον Μαρτινέλι, οι φιλοξενούμενοι έκαναν τη ζημιά στο «Emirates» και πέταξαν εκτός φάσης την πρωτοπόρο της Premier League, βάζοντας έτσι το όνομά τους στο χαρτάκι της κλήρωσης για τους «8» του Europa League.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Σεν Τζουστ 0-1
Όντεγκααρντ 1-1
Εσγκάιο 1-2
Σάκα 2-2
Ινάσιο 2-3
Τροσάρ 3-3
Γκόμες 3-4
Μαρτινέλι – απόκρουση Αδάν
Σάντος 3-5

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X