Σουηδία – Νότια Αφρική 2-1: Ανατροπή στην «εκπνοή» και αγχωτική νίκη για τις Σουηδές (vid)

από AllAboutARIS

Με γκολ της Αμάντα Άιλστετ στο 90ο λεπτό η Σουηδία πήρε αγχωτική νίκη επί της Νοτίου Αφρικής στην πρεμιέρα του ομίλου G στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.
Η Νότια Αφρική σόκαρε τη Σουηδία όταν η Χίλντα Μιγκάλα σκόραρε στο 48ο λεπτό. Όμως η Σουηδία έφτασε στην ισοφάριση στο 64′ με την Ρόλφο και βρήκε λύτρωση στην «εκπνοή» χάρη στην κεφαλιά της Άιλστετ.

Οι Σκανδιναβές αναμενόταν να πάρουν άνετα την πρωτιά του ομίλου και ο πρώτος της αγώνας απέναντι στην 54η στην παγκόσμια κατάταξη Νότια Αφρική έμοιαζε να είναι ο πιο εύκολος. Όμως μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ, η Νότια Αφρική άνοιξε το σκορ και εκεί τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα.

Η Μαγκάια μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα εκμεταλλευόμενη την κακή απομάκρυνση της Μούσοβιτς σε ψηλοκρεμαστό σουτ της Γκατλάνα. Η Σουηδία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα κυρίαρχο πρώτο ημίχρονο στο οποίο είχε 71% κατοχή, οκτώ κόρνερ και πέντε σουτ προς την εστία, τα τρία στο στόχο. Αφού βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο ανέλαβε δράση και πίεσε για την ισοφάριση.

Το 1-1 ήρθε τελικά μετά την σέντρα της Γιοχάνα Κάνεριντ που μπορεί να μην βρήκε το κεφάλι της Μπλακστένιους, αλλά έφτασε στα πόδια της Ρόλφο και κατέληξε στα δίχτυα. Η Νότια Αφρική έπαιξε με τις νέες μαύρες στολές, μια απόκλιση από τη συνηθισμένη πράσινη εκτός έδρας φόρμα της, και οι φανέλες ήταν μια έντονη αντίθεση με τις χρυσές της Σουηδίας σε μια ζοφερή, βροχερή βραδιά στο «Wellington Regional Stadium».

Η Banyana Banyana φάνηκε γεμάτη ενέργεια και έπαιξε με μια ζωντάνια που συχνά έβαζε σε μπελάδες τις Σκανδιναβές όταν εκφραζόταν με επικίνδυνες αντεπιθέσεις, όμως η εμπειρία της Σουηδίας την έσωσε με την Άιλστετ να διαμορφώνει στο 89′ το τελικό 2-1.

Η Σουηδία είχε να χάσει αγώνα σε όμιλο Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2003 και για μια στιγμή αυτό το εντυπωσιακό ρεκόρ έμοιαζε να κινδυνεύει. Χωρίς να εντυπωσιάσει, τελικά πήρε τους τρεις βαθμούς και τώρα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Ιταλία το προσεχές Σάββατο.

 

Προτεινόμενα Άρθρα