Σούντγκρεν και Μπράμπετς μαθαίνουν το… εμπόδιο για το Μουντιάλ

από AllAboutARIS

Σήμερα (26/11) το απόγευμα, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη η κλήρωση για τα play off των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, με τη συμμετοχή της Σουηδίας του Ντάνιελ Σούντγκρεν και της Τσεχίας του Γιακούμπ Μπράμπετς.

Όσες χώρες τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους θα δώσουν αγώνες μπαράζ για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Κατάρ. Στο τουρνουά των μπαράζ συμμετέχουν οι δέκα ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους των προκριματικών με δύο επιπλέον ομάδες που επιλέχθηκαν με βάση τη συνολική κατάταξη του UEFA Nations League 2020/21: Αυστρία και Τσεχία.

Οι 10 ομάδες που θα παίξουν στα playoffs, μαζί με τις δύο ομάδες που προστέθηκαν από το Nations League:

Πορτογαλία, Σουηδία, Ιταλία, Ουκρανία, Ουαλία, Σκωτία, Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία, Σκόπια, Αυστρία και Τσεχία.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ PLAY-OFFS

Οι τρεις τελευταίες ομάδες (απ’ τις συνολικά 13) της Ευρωπαϊκής Ζώνης, που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, θα προκύψουν μέσω των play offs, που θα διεξαχθούν (κατόπιν κλήρωσης) σε τρία ξεχωριστά Final Four.

Στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη οι 12 ομάδες των play offs θα μπουν στην κληρωτίδα μοιρασμένες σε 6 «ισχυρούς» και 6 «ανίσχυρους».

Στο γκρουπ των «ισχυρών» θα μπουν οι 6 εθνικές ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία ως δεύτερες στους προκριματικούς ομίλους και στο γκρουπ των «ανίσχυρων» οι 4 «χειρότερες» δεύτερες μαζί με τις δύο ομάδες που προστίθενται από το Nations League (Αυστρία και Τσεχία).

Ο διαχωρισμός γίνεται αρχικά με βάση τους βαθμούς που συγκέντρωσε κάθε χώρα στον προκριματικό όμιλό της, δίχως να περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα απέναντι στην 6η ομάδα του ομίλου, όπου υπάρχει τέτοια (οι πέντε όμιλοι έχουν από 5 ομάδες και οι άλλοι πέντε όμιλοι έχουν από 6 ομάδες).

Στους «ισχυρούς» της κλήρωσης της 26ης Νοεμβρίου θα βρίσκονται οι Πορτογαλία, Σκωτία, Ιταλία, Ρωσία, Σουηδία και Ουαλία.

Στους «ανίσχυρους» της κλήρωσης των playoffs θα βρίσκονται οι Τουρκία, Πολωνία, Ουκρανία, Σκόπια, Αυστρία και Τσεχία.

Μετά την κλήρωση, οι «ισχυροί» θα δώσουν τον (μονό) ημιτελικό στην έδρα τους σε κάθε ένα απ’ τα τρία ξεχωριστά Final Four. Οι δύο νικητές κάθε ημιτελικού θα προκριθούν στον τελικό.

Οι δε έδρες των τριών τελικών θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης, ώστε να προκύψει ο γηπεδούχος. Οι τελικοί θα είναι επίσης μονοί και οι τρεις νικητές είναι αυτοί που θα πάνε στο Κατάρ. Οι έξι ημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Μαρτίου 2022, ενώ οι τρεις τελικοί στις 28 και 29 Μαρτίου 2022.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X