Σπέτσια-Βερόνα: Ο θάνατός σου, η ζωή μου…

από AllAboutARIS

Η ώρα της κρίσης ήρθε για Σπέτσια και Βερόνα! Μετά από απόφαση της διοργανώτριας αρχής στο ξεκίνημα της σεζόν, ο κανονισμός για τη διεξαγωγή ενός αγώνα μπαράζ παραμονής επανήλθε (μετά από 19 χρόνια) και κάπως έτσι στο «Mapei» κρίνονται οι κόποι μιας χρονιάς.

Με τις δύο ομάδες να κοντραρονται σε μόνο παιχνίδι (21:45, Cosmote TV, www.sportfm.gr), το οποίο αδιαμφισβήτητα είναι ο ορισμός της έκφρασης «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Και αν δεν υπάρξει νικητής στο 90λεπτο, τότε πάμε απευθείας για πέναλτι αφού δεν υπάρχει παράταση!

Τελευταία φορά που η παραμονή στη Serie A κρίθηκε σε μονό αγώνα ήταν τη σεζόν 1996-97 με το Πιατσέντσα-Κάλιαρι 3-1, με τη Βερόνα να παίζει για δεύτερη φορά στην ιστορία της την παραμονή της στα μπαράζ, έχοντας σωθεί την προηγούμενη (σε δίπλα ματς απέναντι στη Ρετζίνα).

Η Σπέτσια έχει μια νίκη από τις 10 Μαρτίου και μετά, έχοντας απολογισμό μόλις μία νίκη στα 12 πιο πρόσφατα ματς. Την περασμένη αγωνιστική δέχτηκε γκολ στο φινάλε και ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρόμα, σε ένα παιχνίδι που κρατούσε την ισοπαλία τότε θα σωζόταν. Ο Λεονάρντο Σέμπλιτσι ανέλαβε τον περασμένο Φεβρουάριο την ομάδα για να τη βγάλει από το αδιέξοδο αλλά δεν τα κατάφερε, έχοντας σήμερα την τελευταία ευκαιρία. Ο έμπειρος τεχνικός δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Αμιάν, Γκιάζι, ενώ εκτός είναι λόγω τραυματισμού και οι Χολμ, Μουτίνιο, Μπεκ, Μπαστόνι, Μαλντίνι και Κάλνταρα.

Η Βερόνα έκανε ένα φοβερό ντεμαραζ για να φτάσει ως εδώ, αφού βρισκόταν πολύ πίσω από κάθε άλλη ομάδα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και κατάφερε να μαζέψει τη μεγάλη διαφορά που είχε. Πρόκειται για την ομάδα που έχει απολέσει τους περισσότερους βαθμούς (26) στη Serie A όταν προηγείται. Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε με 3-1 από τη Μίλαν, ενώ η τελευταία της νίκη ήρθε στις 7 Μαΐου κόντρα στη Λέτσε και μέσα στο 2023 έχει ως φιλοξενούμενη ρεκόρ 1-5-6. Ο Μάρκο Τζαφαρόνι από τη στιγμή που ανέλαβε έκανε μια εξαιρετική πορεία και σήμερα θέλει να την… εξαργυρώσει με την παραμονή. Εκτός είναι οι τραυματίες Ντούντα, Ανρί, ενώ αμφίβολος είναι ο Λαζάνια αλλά έστω και ως αλλαγή αναμένεται να αγωνιστεί.

Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί 12 φορές την τελευταία δεκαετία με τη Βερόνα να έχει 7 νίκες, η Σπέτσια μόλις 2, ενώ άλλα 3 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τη φετινή σεζόν, η Βερόνα πάντως δεν κέρδισε κανένα από τα δύο ματς, χάνοντας 2-1 εντός έδρας ενώ στην έδρα της Σπέτσια πήρε βαθμό (0-0).

Διαιτητής είναι ο Ντανιέλε Ορσάτο, με τον οποίο η Σπέτσια είναι αήττητη σε 5 αναμετρήσεις (3-2-0), ενώ η Βερόνα έχει ρεκόρ 2-1-4 με τον Ιταλό ρέφερι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σπέτσια (3-5-2): Ντραγκόφσκι – Αμπαντού, Βισνιέφσκι, Νικολάου – Φερέρ, Μπουράμπια, Εσπόζιτο, Έκνταλ, Ρέκα – Βέρντε, Ενζολά
Βερόνα (3-4-2-1): Μοντιπό – Μανιάνι, Ιέν, Καμπάλ – Φαραόνι, Βελόζο, Ταμέζε, Ντεπάολι – Βέρντι, Ενγκόνγκε – Τζούριτς

Προτεινόμενα Άρθρα