Σπόρτινγκ – Πόρτο 0-2: Πήρε το ντέρμπι και το Taça da Liga για 8η φορά (vid)

από AllAboutARIS

Το ντέρμπι της Σπόρτινγκ με την Πόρτο για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν βρήκε νικητές τους “δράκους” με 2-0, παίρνοντας το Taça da Liga από τα “λιοντάρια” έπειτά από δύο σεζόν. Η ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Πόρτο μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε με σουτ του Στέφεν Εουστάκιο (και λάθος αντίδραση του Αντόνιο Αδάν). Στην επόμενη φάση ο Μάρκους Έντουαρντς ισοφάρισε, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Η ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ στάθηκε άτυχη και λίγο αργότερα, όταν στην ίδια φάση είχε δύο σουτ που κόντραραν σε αντίπαλο και κατέληξαν στα δοκάρια του Κλάουντιο Ράμος.

Η Σπόρτινγκ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη σαφή ανωτερότητά της στο 1ο ημίχρονο και στο 2ο μέρος η Πόρτο κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα, να ρίξει το ρυθμό και να κρατήσει το προβάδισμα. Με τη Σπόρτινγκ να ανεβαίνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να παίζει με μεγάλο άγχος, η Πόρτο κατάφερε να βρει δεύτερο γκολ με τον Ιβάν Μαρκάνο στο 86′ και να κλειδώσει τη νίκη.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Ινάσιο, Κοάτες (81′ Σεντ Τζουστ), Ρέις, Πόρο, Ουγκάρτε (84′ Γκόμες), Μορίτα (84′ Τανγκόλο), Σάντος (56′ Φαταβού), Έντουαρντς (81′ Τρινκάο), Παουλίνιο, Γκονσάλβες

ΠΟΡΤΟ: Ράμος, Μάριο, Πέπε (86′ Μπόρζες), Μαρκάνο, Γουέντελ (79′ Σανουσί), Ουρίμπε, Εουστάκιο (89′ Φόλια), Ακίνο, Οτάβιο, Γκαλένο, Ταρεμί

Τα highlights του παιχνιδιού

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X