Στα “μονοπάτι” του build up

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα “κρίμα” του ΑΡΗ για τον αποκλεισμό του στην Ευρώπη, είναι πολλά. Και η εικόνα του κόντρα στην Αστάνα, ήταν ένα από αυτά.

Αυτό που έπαιξε η ομάδα δεν ήταν απλά μπάλα αλλά ποδόσφαιρο και μάλιστα ένα “κλικ” καλύτερο από αυτό που παρουσίασε πέρυσι.

O Άκης Μάντζιος επιδιώκει φέτος να παρουσιάσει μία βελτιωμένη έκδοση του περσινού, μέσα από την προσθήκη νέων προσώπων τα οποία θα βοηθήσουν και στην εξέλιξη του build up.

Με ία προσεκτική ματιά στο ματς κόντρα στην Αστάνα, παρατηρείται η προσπάθεια του ΑΡΗ να βγάζει τη μπάλα από την άμυνα χαμηλά και όχι με μακρινές μπαλιές ή ακόμα και τα βολέ ή τα ελεύθερα του τερματοφύλακα.

Αυτός ήταν ένας λόγος που αποκτήθηκε ένας ικανός τερματοφύλακα (Ντένις)ς με τη μπάλα στα πόδια, αλλά και ένας στόπερ (Φαμπιάνο) που έχει επίσης το ίδιο στοιχείο στο παιχνίδι του και παράλληλα μπορεί να βοηθήσει στο “κατέβασμα”. Χαρακτηριστικά που οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν και για τον δεύτερο στόπερ που θα προσθέσουν στο δυναμικό του.

Ο άξονας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Για αυτό και ο Μάντζιος περιμένει την ενσωμάτωση του Εντιαγέ, του φορ και ενδεχομένως ενός ακόμη επιτελικού μέσου.

Το δυνατό τεστ για αυτό το στυλ παιχνιδιού, βέβαια, φέτος θα είναι σε καταστάσεις αγώνα που ο αντίπαλος πιέζει ψηλά στο “χτίσιμο” της επίθεσης. Ηδη όμως σε μία δύο περιπτώσεις που η Αστάνα πήγε στο high block, ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι να ανταποκριθεί.

Προτεινόμενα Άρθρα