Στην… απομόνωση η Βραζιλία για να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα

από AllAboutARIS

Η διοίκηση της ομοσπονδίας και το τεχνικό τιμ περιορίζει την πρόσβαση στους συγγενείς των Βραζιλιάνων διεθνών στις ΗΠΑ.
Η Βραζιλία απέτυχε εντός έδρας να κατακτήσει το τελευταίο Κόπα Αμέρικα.

Ηττήθηκε στον τελικό 1-0 από την Αργεντινή και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ έμεινε εκτός στην προημιτελική φάση στα πέναλτι από την Κροατία.

Στόχος, λοιπόν, είναι η επιστροφή στους τίτλους στο προσεχές Κόπα Αμέρικα που θα γίνει στις ΗΠΑ.

Για να κατακτήσει τον 10ο τίτλο στη διοργάνωση, η Βραζιλία θα παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερο από 1,5 μήνα. Εν μέσω της μακράς παραμονής, η ομοσπονδία (CBF) θέλει να κρατήσει τους παίκτες πλήρως συγκεντρωμένους κι ως εκ τούτου, αποφάσισε να περιορίσει την πρόσβαση των συγγενών στους αθλητές.

Οι κανόνες έχουν ήδη καθοριστεί και κοινοποιηθεί στους παίκτες. Οι 18 διεθνείς βρίσκονται ήδη στο Ορλάντο και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Οι παίκτες ενημερώθηκαν ότι συγγενείς, μάνατζερ, φίλοι και άλλοι επισκέπτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να μείνουν σε διαφορετικές πτέρυγες των ξενοδοχείων, όπου θα μείνει η ομάδα.

Η επαφή με τέτοια άτομα θα επιτρέπεται μόνο σε σπάνιες ημέρες άδειας και περιστασιακά σε συγκεντρώσεις που θα επιτρέψει η CBF, όπως ορισμένα γεύματα.

Αν φτάσει στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, οι διεθνείς της Βραζιλίας θα είναι μαζί 46 μέρες! Σε όλη αυτή την περίοδο, ειδικά πριν την έναρξη του τουρνουά, το γκρουπ θα παίρνει άδειες, αλλά το τεχνικό τιμ απορρίπτει μεγάλες περιόδους ανάπαυσης, για να μην βλάψει όχι μόνο τη συγκέντρωση, αλλά και την προετοιμασία της ομάδας.

«Βλέπουμε ότι αυτή η μεγαλύτερη περίοδος συγκέντρωσης στις ΗΠΑ μας δίνει δυνατότητα για μεγαλύτερο αριθμό προπονήσεων. Ο Ντοριβάλ Τζούνιορ και το προπονητικό επιτελείο θα έχουν περισσότερο χρόνο για να περάσουν τις ιδέες τους», δήλωσε ο Ροντρίγκο Καετάνο, συντονιστής των εθνικών ομάδων.

Η Βραζιλία να σημειωθεί ότι θα δώσει φιλικά με το Μεξικό στις 8 Ιουνίου και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 12 του μήνα. Το ντεμπούτο της στο Κόπα Αμέρικα θα γίνει με την Κόστα Ρίκα, στις 24.

Προτεινόμενα Άρθρα