Στην Καλαμάτα το Πελοποννησιακό ντέρμπι με υπογραφή… Παμλίδη! (vids)

από AllAboutARIS

Η Καλαμάτα με γκολ του Γιώργου Παμλίδη, που ανήκει στον ΑΡΗ, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου νίκησε την Παναχαϊκή (1-0) και επέστρεψε στα “τρίποντα”.

Η Παναχαϊκή στο 20′ βγήκε με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, αλλά ο Λεσάι έκανε λάθος πάσα, ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης οι Πατρινοί κέρδισαν ξανά τη μπάλα, με το σουτ του Πολέτο να μην ανησυχεί τον Κότσαρη. Νέα καλή φάση για τους «κοκκινόμαυρους», δύο λεπτά μετά, με τη βαθιά μπαλιά στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων, όπου ο Κότσαρης πρόλαβε την τελευταία στιγμή να απομακρύνει πριν πλασάρει ο Ρόβας.






Η Καλαμάτα απείλησε στο 37′ για πρώτη φορά με το γύρισμα του Μορέιρα στον Μόρσεϊ, με τη μπάλα να περνά παράλληλα από το τέρμα του Στογιάνοβιτς και στη μοναδική ευκαιρία που της δόθηκε στο πρώτο 45λεπτο άνοιξε το σκορ με «δράστη» τον Παμλίδη. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός με δυνατό μονοκόματο σουτ στο 45+1′ μέσα από τη περιοχή νίκησε τον Στογιάνοβιτς και με το γκολ αυτό (δεύτερο που πετυχαίνει μετά από μία εβδομάδα στο 2-2 με την ΑΕΚ Β’) έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους (1-0).






Μη έχοντας άλλες επιλογές, η Παναχαϊκή μπήκε στο δεύτερο ματς με στόχο να ισοφαρίσει. Αυτό είχε ως συνέπεια να ανοίξουν χώροι στην άμυνά της, γεγονός που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι. Οι «κοκκινόμαυροι» από τη λανθασμένη έξοδο του Κότσαρη στο 52΄ λίγο έλλειψε να ισοφαρίσουν, αλλά ο Ρόβας κόπηκε την τελευταία στιγμή.
Σημαντική φάση σημειώθηκε στο 67′ για τους γηπεδούχους, με τον Αλκαρανάζ, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, να πιάνει το δυνατό σουτ και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.






Τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» το «τρίποντο» των γηπεδούχων και να κάνει δύο τα προσωπικά του γκολ έχασε στο 80′ ο Παμλίδης.






Με αυτό το τρίποντο μάλιστα, η Καλαμάτα διατηρήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, στο -2 από Πανιώνιο και Κηφισιά, που είναι πρώτες με 13 πόντους.

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Κότσαρης, Ουές, Βαλεριάνος (64′ Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Πίρινεν, Μουστακόπουλος (88′ Αναστασόπουλος), Μορέιρα (88′ Γρίβας), Μόρσεϊ (78′ Κατάλντι), Παμλίδης, Μπαράλες (64′ Αλκαρανάς), Μπακαγιόκο

Παναχαϊκή (Παπαδόπουλος): Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Λυμπεράκης, Ζαμόρα, Μπαξεβάνος, Κοζορώνης, Παπατόλιος, Πολέττο (46′ Ζέκοφ), Λεσάι (57′ Ντε Τομάς), Νίλι (57′ Τραορέ), Ρόβας (62′ Μαρδιγάλ).






Προτεινόμενα Άρθρα