Στην Κρήτη για νίκη ουσίας και ψυχολογίας ο ΑΡΗΣ

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Σε παιχνίδι με πολλαπλά οφέλη μπορεί να μετατραπεί το σημερινό (15/9, 20.30) εκτός έδρας με τον ΟΦΗ για τον ΑΡΗ, που συνεχίζει το δύσκολο πρόγραμμα του. Τρίτο εκτός έδρας ματς αυτό στο Ηράκλειο για την ομάδα του Μάντζιου, στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Ο ΑΡΗΣ που ταξίδεψε στην Κρήτη με μοναδικό στόχο τη νίκη, που εκτός από το αυτονόητο βαθμολογικό κέρδος και την διατήρηση της ομάδας στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, θα του δώσει και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας της αγωνιστικής περιόδου και των δυο ντέρμπι που ακολουθούν, με τον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και το εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ.

Δεν θα είναι εύκολη, φυσικά, η σημερινή αναμέτρηση στο Ηράκλειο. Όπως δεν είναι εύκολο κανένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα για τον ΑΡΗ. Θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα που ενισχύθηκε μεταγραφικά τις τελευταίες μέρες, ενώ πήρε και νίκη – «ανάσα» την 3η αγωνιστική, εκτός έδρας απέναντι στον Βόλο.

Ο ΑΡΗΣ, όμως, μπορεί κάλλιστα να τα καταφέρει, αν παίξει όπως πρέπει. Είναι, άλλωστε, καλύτερη ομάδα, με “βάθος” στο ρόστερ, ενώ από το τελευταίο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης έχουν μεσολαβήσει αρκετές προπονήσεις, που βοηθούν τους νέους παίκτες να “δέσουν” ως σύνολο.

Περιμένουμε, λοιπόν, σαφώς καλύτερη εικόνα του ΑΡΗ στο σημερινό παιχνίδι. Όχι, φυσικά, να είναι έτοιμος στο 100%, αλλά να είναι βελτιωμένος σε σχέση με τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Με την ελπίδα, βέβαια, ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι τα διαιτητικά λάθη – ανθρώπινα φυσικά -, αυτά που θα κρίνουν το αποτέλεσμα του αγώνα του ΑΡΗ, αλλά η απόδοση της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο του “Γεντίκουλε”.

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, δεν θα πρέπει να προβληματίζει καμία απουσία τον ΑΡΗ την τρέχουσα σεζόν, με βάση το έμψυχο υλικό που υπάρχει, με εξαίρεση τη θέση του φορ. Οπότε ο Μοντόγια είναι εξαιρετική λύση στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής αντί του τραυματία Μάγιο, ενώ ο Μόντσου ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και έχει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, ως παρτενέρ του Σιφουέντες στα χαφ.

Προτεινόμενα Άρθρα