Στην Ονδούρα θέλουν ο Πάλμα να… τους βγάλει Ευρώπη

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται ζωντανός στη διεκδίκηση μιας θέσης στο Europa Conference League και επί της ουσίας είναι κάτι που βρίσκεται στα δικά του πόδια, από τη στιγμή που είναι τρίτος στη βαθμολογία. Κι εκεί μπορεί να μείνει μέχρι το τέλος…

Απ’ ότι φαίνεται το ευρωπαϊκό εισιτήριο του ΑΡΗ περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία και στην Ονδούρα, διότι αν τελικά συμβεί αυτό, τότε ο συμπατριώτης τους, Λουίς Πάλμα, θα… σπάσει ένα αρνητικό σερί. Ποιο είναι αυτό; Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που ένας ποδοσφαιριστής από την Ονδούρα, αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της UEFA.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν τη σεζόν 2018/2019, όταν ο Άντι Ναχάρ με την Άντερλεχτ και ο Εμίλιο Ιζαγκίρε με την Σέλτικ, συμμετείχαν στη φάση των ομίλων του UEFA Europa League. Αμφότεροι, με τις ίδιες ομάδες είχαν παίξει στο Champions League τη σεζόν 2017-2018.

Από τότε μέχρι και σήμερα κανείς παίκτης από την Ονδούρα δεν έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τονίζουμε πως στην Ευρώπη, πλην Πάλμα αγωνίζονται επίσης οι Άλμπερτ Έλις και ο Τσόκο Λοζάνο. Ωστόσο με τις ομάδες τους, την Μπορντό και την Κάντιθ, παλεύουν για την παραμονή τους σε Ligue 1 και La Liga, αντίστοιχα.

Προτεινόμενα Άρθρα