Στη Λίβερπουλ η πρώτη κούπα της σεζόν – Θρίαμβος με 3-1 επί της Σίτι (vids)

από AllAboutARIS

Η Λίβερπουλ νίκησε με 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι στο Λέστερ  και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία, το Community Shield. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο επί ημερών Γιούργκεν Κλοπ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους “κόκκινους” ήταν ο Νούνιες με γκολ και κερδισμένο πέναλτι στο ντεμπούτο του!

Στο 21’ ο Σαλάχ «έσπασε» στην μπάλα στον Αλεξάντερ-Άρνολντ ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει λίγο και στο κεφάλι του Άκε, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 των “reds”.  Η Σίτι έφτασε στην ισοφάριση στο 70’. Ο Άντριαν «νίκησε» από κοντά τον Φόντεν, όμως ο Άλβαρεζ που… καιροφυλαχτούσε έκανε το 1-1, με το τέρμα του να κατακυρώνεται δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από τον σχετικό έλεγχο στο VAR.

Η Λίβερπουλ αντέδρασε άμεσα και στο 83’ κέρδισε πέναλτι, όταν από την κεφαλιά του Νούνιες μέσα απ’ τη μικρή περιοχή, ο Άκε έδιωξε με το χέρι. Ο διαιτητής Πόουσον τσέκαρε τη φάση στο βίντεο κι έδειξε την «εσχάτη των ποινών» με τον Σαλάχ να ευστοχεί απ’ τα έντεκα μέτρα, κάνοντας το 2-1 για τη Λίβερπουλ.

Το… κερασάκι στην τούρτα της νίκης της Λίβερπουλ έβαλε ο Νούνιες με κεφαλιά-ψαράκι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από ασίστ του Ρόμπερτσον με το κεφάλι. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χάαλαντ απ’ τα τρία μέτρα… κατάφερε να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι άουτ, με τον Αντριάν εξουδετερωμένο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ (74’ Μίλνερ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (73’ Έλιοτ), Τιάγκο (85’ Κεϊτά), Ντίαζ (90’ Καρβάλιο), Σαλάχ (90’+6 Τζόουνς), Φιρμίνο (59’ Νούνιες).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (73’ Γκιντογκάν), Μαχρέζ (58’ Άλβαρεζ), Γκρίλις (58’ Φόντεν), Χάαλαντ.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X