Στη Νέα Φιλαδέλφεια πέτυχε αρκετά… και τίποτα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Και τί δεν είχε ακούσει ο ΑΡΗΣ για τα δύο τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ… Τριάρες και τεσσάρες μοίραζαν κάποιοι, πριν καταπιούν τις γλώσσες τους με την εικόνα της ομάδας και τα αποτελέσματα που έφερε.

Μέσα σε τέσσερις μέρες οι παίκτες κέρδισαν πίσω την εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους, μαζί με… μπόλικη αυτοπεποίθηση σε μία δύσκολη περίοδο για όλο τον κιτρινόμαυρο οργανισμό. Ακόμα όμως δεν πέτυχαν κάτι, παρά μόνο μία νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ένα αποτέλεσμα που αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης στους “8” του Κυπέλλου.

Αυτό που είναι άξιο σχολιασμού έχει να κάνει με τον τρόπο που ήρθε το χθεσινό αποτέλεσμα… Οπως επίσης και η γεύση πικρίας που αφήνει στον ΑΡΗ το 0-0, έχοντας κάθε δικαίωμα να λέει ότι αυτός άξιζε το γκολ και όχι η ΑΕΚ την οποία απενεργοποίησε πέρα για πέρα αποτελεσματικά, ξεκινώντας από το άριστο διάβασμα του Μάντζιου και το πλάνο που οι παίκτες εφάρμοσαν όπως έπρεπε.

Το πρώτο ημίχρονο δεν προσέφερε κλασσικές ευκαιρίες στο ποδοσφαιρικό κοινό αλλά ο ΑΡΗΣ ήταν εκείνος με τις προϋποθέσεις, κυρίως χάρη στην αποτελεσματική του άμυνα στο μεσαίο τρίτο και τις ευκαιρίες που σπατάλησε στο επιθετικό τρανζίσιον.

Εκεί όμως που η εμφάνιση του ΑΡΗ αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία είναι μετά το 60′ Ο Αλμέιδα περνάει το βαρύ “πυροβολικό” στο παιχνίδι και η ομάδα του Μάντζιου όχι μόνο δεν λυγίζει στη πίεση που δέχεται αλλά δημιουργεί τις καλές στιγμές όλου του αγώνα για να βρει ένα γκολ. Ακόμα και ο πάγκος βοήθησε ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία που είχε η ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Ο Παναγίδης κούμπωσε στις κινήσεις του Πινέδα από την πίσω ζώνη, ο Φετφατζίδης έφερε ηρεμία και εμπειρία.

Το “γαμώτο” που μένει είναι ότι ο ΑΡΗΣ μπορούσε να κερδίσει. Για την ώρα αύξησε τις δικές του πιθανότητες πρόκρισης και περιόρισε εκείνες της ΑΕΚ που παραμένει φαβορί, δείχνοντας όμως και πάλι ότι με τον ΑΡΗ είναι τρωτή. Αρκεί ο ΑΡΗΣ να κάνει επιθετικά ό,τι δεν του βγήκε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με την Ένωση. Δηλαδή να σκοράρει στο γήπεδό του.

Το χθεσινό αποτέλεσμα αναγκάζει πλέον έναν ολόκληρο ποδοσφαιρικό οργανισμό να ζει και να αναπνέει για το παιχνίδι που θα γίνει σε έξι μέρες. Έχουμε ζήσει ξανά τέτοιες καταστάσεις, δίχως στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Μακάρι αυτή την φορά το σερί να “σπάσει” μέσα από την προσπάθεια της ομάδας και την τύχη που δεδομένα χρειάζεται για να γύρει την πλάστιγγα υπέρ της.

Για την ώρα ο ΑΡΗΣ καλείται να τακτοποιήσει κυνικά ένα παιχνίδι που εξελίσσεται σε εκκρεμότητα. Αυτό με τον Πααναιτωλικό… Εκεί όπου τα κενά και τα θέματα με παίκτες του ρόστερ αναγκάζουν τον Μάντζιο να πάει σε μία διαδικασία που ήθελε να αποφύγει. Δηλαδή να επιλέξει ανάμεσα στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Η απόφαση δεν είναι δύσκολη και έχει ήδη παρθεί. Θα φανεί το απόγευμα της Κυριακής εάν ο ΑΡΗΣ ακόμα κι έτσι μπορέσει να περάσει από το Αγρίνιο, το οποίο φυσικά να προσπαθήσει να κάνει παρά το εκτεταμένο ροτέισον που ετοιμάζει ήδη ο Μάντζιος στο μυαλό του.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα