Στον… αέρα η πώληση της Τσέλσι για 1,6 δισ. λίρες!

από AllAboutARIS

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στις τελικές επαφές για την πώληση της Τσέλσι. Η κοινοπραξία της οποίας ηγείται ο Αμερικανός ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Ντότζερς, Τοντ Μπόλι, βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για να αγοράσει την ομάδα του Λονδίνου, αλλά την τελευταία στιγμή το θέμα «κόλλησε», καθώς ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, αντίθετα με ότι αρχικά είχε δεσμευτεί, ζητάει την αποπλήρωση του χρέους, ύψους 1,6 δισ. λιρών, από τη μητρική εταιρεία της Chelsea Fordstam Ltd προς την Camberley International Investments, των συμφερόντων του Ρώσου ολιγάρχη.

Ο Αμπράμοβιτς δεσμεύτηκε αρχικά να διαγράψει το χρέος, όταν ανακοίνωσε ότι έβγαζε προς πώληση την Τσέλσι στις αρχές Μαρτίου, προσθέτοντας ότι τα καθαρά έσοδα από οποιαδήποτε πώληση θα δωρίζονταν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για να ενισχυθούν οι οικογένειες των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επέβαλε στη συνέχεια κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς, παγώνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία στη χώρα, ενώ χορήγησε ειδική άδεια στην Τσέλσι για να μπορέσει ο σύλλογος να συνεχίσει να λειτουργεί όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η αναζήτηση νέου ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα, όμως, με αγγλικά ΜΜΕ οποιαδήποτε προοπτική πώλησης της Tσέλσι που συνεπάγεται με ροή χρημάτων προς τον Αμπράμοβιτς ή οποιαδήποτε εταιρεία που συνδέεται με αυτόν δεν θα πληρούσε την έγκριση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία πρέπει να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία εκδίδοντας μια νέα ειδική άδεια για να επιτρέψει στον σύλλογο να περάσει σε νέα ιδιοκτησία.

Η επιχειρηματική ομάδα του Μπόλι, θεωρείται μία από τις πλέον σοβαρές κι αξιόπιστες υποψηφιότητες που προσέγγισαν την τράπεζα της Νέας Υόρκης «Raine Bank» η οποία έχει αναλάβει να διαχειριστεί το θέμα της πώλησης του αγγλικού συλλόγου, μετά το πωλητήριο που μπήκε από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς πριν από δύο μήνες. Τώρα οι Αμερικάνοι επενδυτές θα πρέπει να ξεπεράσουν τα νομικά και κυβερνητικά κωλύματα, αλλά και να πείσει τον Αμπράμοβιτς να ρίξει τις απαιτήσεις για να ολοκληρωθεί η αλλαγή ιδιοκτησίας της Τσέλσι.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X