Στο… μάτι των Αρχών της Αυστραλίας και η εταιρία μέσω της οποίας έγινε η επένδυση του Πάπας στην Ξάνθη

από AllAboutARIS

Οι έρευνες των Αρχών στην Αυστραλία έχουν διευρυνθεί και σε συνεργάτες του Μπιλ Πάπας και συγκεκριμένα δημοσίευμα εμπλέκει και την εταιρία μέσω της οποίας έγινε η επένδυση στην Ξάνθη!

Τάτος και Μυστακίδης καταγγέλλουν απειλές για να λύσουν το συμβόλαιό τους με την Ξάνθη.

Για τους Ακρίτες τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει ωστόσο εδώ και καιρό.

Αρχές Ιουλίου, έγινε γνωστό ότι ο ισχυρός άντρας της ομάδας, Μπιλ Πάπας, παραιτήθηκε από την Σίδνεϊ Ολίμπικ μετά το σκάνδαλο των 200 εκατ. δολαρίων.

Στις 6 Ιουλίου, έγινε γνωστό πως ο Πάπας είναι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα ο σχεδιασμός έτρεχε κανονικά από τον Ιεροκλή Στολτίδη.

Αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με το Australian Financial Review, ο Πάπας είχε ενημερώσει πώς δεν έχει τα χρήματα να επιστρέψει στην Αυστραλία ενώ υπάρχει και ζήτημα με τον περιορισμένο αριθμό αφίξεων. Θυμίζουμε ότι τα διεθνή σύνορα της χώρας είναι κλειστά και επιστρέφουν στη χώρα μόνο όσο Αυστραλοί είναι στο εξωτερικό. Νωρίτερα είχε πει ότι δεν μπορεί να επιστρέψει λόγω του ότι είχε κορονοϊό.

Οι έρευνες των Αρχών της Αυστραλίας πάντως δεν μένουν μόνο στον Πάπας.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρείχε η Westpac Banking Corporation, «ο Αναστάσιος Γιαμουρίδης επωφελήθηκε επίσης από τις παράνομες συναλλαγές που αφορούν σειρά επιχειρήσεων που άνηκαν ή διευθύνονταν από τον κύριο Πάπας, συμπεριλαμβανομένης της Forum».

Αυτή τη στιγμή η υπόθεση των Πάπας και Vincenzo Tesoriero είναι στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο

Σύμφωνα με τις εξελίξεις, στις οποίες στέκεται το ρεπορτάζ της theaustralian.com.au, αναφέρεται ότι «ο Γιαμουρίδης έλαβε το ποσό των 10.7 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω 20 συναλλαγών που έγιναν μεταξύ του Ιουνίου του 2019 και του Δεκεμβρίου του 2020, από οντότητα που άνηκε στη Forum (τη Forum Group Financial Services), χωρίς να έχει κάποιο σχετικό δικαίωμα».

Στα εν λόγω ρεπορτάζ τονίζεται επίσης ότι «ο κύριος Πάπας είχε με τον κύριο Γιαμουρίδη την Mazcon Investments Hellas IKE στη Θεσσαλονίκη. Η Mazcon είχε διαθέσει το ποσό των 15.000.000 ευρώ ως επένδυση για την ιδιοκτησία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Ξάνθη».

Μένει, πλέον, να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις και το κατά πόσο θα επηρεάσουν το σύλλογο.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X