Στο μυαλό του Μπούργος: Οι σταθερές και οι… αστερίσκοι του ντέρμπι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από το 0-0 με τον Παναθηναϊκό και μετά, κάθε εβδομάδα η ενδεκάδα που ετοιμάζει ο Χερμάν Μπούργος έχει το δικό της ενδαιφέρον.

Οι πρώτες “στραβές” της θητείας του στον ΑΡΗ, τον ανάγκασαν να ξεφύγει από τις σταθερές των πρώτων αγώνων και να ανακατεύει συχνά-πυκνά τα πράγματα, δημιουργώντας ερωτηματικά. Οτι έγινε δηλαδή και τις τελευταίες μέρες, πριν το κρίσιμο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αυτοί που δεν… κουνιούνται

Με τον Μπούργοις βέβαια, ακόμα και αυτό είναι σχετικό. Βάσει δοκιμών όμως, υπάρχουν παίκτες που δύσκολα θα… κουνηθούν από τα πλάνα του.

Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, Φαμπιάνο-Μπράμπετς στα στόπερ και ο Γκάνεα στην άμυνα. Ματίγια σίγουρα η μία επιλογή στα χαφ, όπως και οι Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Καμαρά στην επίθεση.

Από εκεί και πέρα…

Ο Εμπακατά έχει ‘ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Σούντγκρεν για να ξεκινήσει στα δεξιά της άμυνας. Προβάδισμα έχει και ο Ντουκουρε για αντί-Σάσα, όπως οριακό είναι και του Πάλμα για μπροστά, τη στιγμή που όμως θέση διεκδικούν οι Εντιαγέ, Ματέο και Γκάμα.

Τα τέσσερα στόπερ στην αποστολή

Μία καινοτομία για τον Μπούργος είναι τα τέσσερα στόπερ στην αποστολή. Δεν το συνηθίζει και κάποιος θα έλεγε ότι μπορεί να κάνει σκέψεις πάλι για τριάδα. Δεν αποκλείεται, όμως δεν προκύπτει και από τις δοκιμές που έκανε μέσα στην εβδομάδα

 

Προτεινόμενα Άρθρα