Στο μυαλό του Μπούργος: Πέρασαν οι δύο τελικοί, μένουν ακόμη τέσσερις

από Γιάννης Παντελίδης

Τον Ιούλιο στην Αυστρία, παρακολουθώντας την προετοιμασία του ΑΡΗ, μαζί με τους συναδέλφους που ήμασταν εκεί, είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία τελείως off the record κουβέντα με τον Χερμάν Μπούργος. Τίποτα δεν βγήκε προς τα έξω, ό,τι συζητήσαμε έμεινε στο… Σοχάου. Καλά τώρα μη φανταστείτε… συγκλονιστικά πράγματα. Μία κουβέντα, μία συζήτηση γνωριμίας, αλλά κυρίως, αναγνώρισης της φιλοσοφίας και των σκέψεων του Αργεντινού τεχνικού.

Είχαμε την ευκαιρία να καταλάβουμε πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ο προπονητής του ΑΡΗ. Και πιστέψτε με τα βλέπει πάρα πολύ σοβαρά. Δύο είναι οι αγαπημένες λέξεις του Μπούργος: «ganar», δηλαδή «να νικάμε» και «τελικός». Όλα τα ματς τα βλέπει σαν τελικούς κι αυτό έχει περάσει και μέσα στην ομάδα. Ή τέλος πάντων είναι κοντά στο να το περάσει.

Πάμε στο δια ταύτα: αυτό που είχε και έχει στο μυαλό του ο Μπούργος, σε ό,τι έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή πορεία είναι πως ο ΑΡΗΣ άρχισε τη σεζόν έχοντας μπροστά του έξι τελικούς. Αυτούς που θα τον οδηγήσουν στους ομίλους του Europa Conference League. Οι δύο πέρασαν. Ήταν αυτοί με την Γκόμελ, που φέρνουν πλέον τους Κιτρινόμαυρους στους επόμενους δύο. Αυτούς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Καμία σχέση βέβαια, πολύ μεγαλύτερης δυσκολίας, μιας και οι ισραηλινοί είναι πολύ καλύτερη ομάδα απ’ ότι οι Λευκορώσοι.

Το κίνητρο είναι τεράστιο. Μετά από χρόνια μια καλή ευρωπαϊκή πορεία με πολλαπλά κέρδη. Κι όχι μόνο στα ταμεία, αν και μιλάμε για κάποια εκατομμύρια ευρώ. Πολυπόθητα τη σημερινή εποχή. Τα οποία είναι εκεί και… περιμένουν.

ΥΓ: Ο ΑΡΗΣ που είδαμε στα ματς με την Γκόμελ θα έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με αυτόν που θα δούμε στην πορεία. Δεν έχουν μπει ακόμη στην εξίσωση ο Μάνου Γκαρθία και ο Ζερβίνιο. Και οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει…

ΥΓ1: Μπράμπετς όπως… Μαντσίνι. Όπως με τον Αργεντινό έτσι και με τον Τσέχο. «Πουλάει» ο Γιακούμπ και πολύ καλά έκανε ο ΑΡΗΣ την κίνηση ματ και του επεκτείνει το συμβόλαιο. Και τώρα όποιος θέλει ας κοπιάσει…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X