Στο στόχαστρο η FIFA για το… περιβάλλον

από AllAboutARIS

Η FIFA έκανε ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τις μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, ανακοίνωσε σήμερα (7/6) μια ελβετική ρυθμιστική αρχή. Η Swiss Fairness Commission πήρε την σχετική απόφαση μετά από έρευνα πέντε καταγγελιών ότι η FIFA παρουσίασε το κορυφαίο τουρνουά ως ουδέτερο εκπομπών άνθρακα.

Η επιτροπή, η οποία εκδίδει συστάσεις, αλλά όχι εκτελεστές από το κράτος αποφάσεις, συμβούλεψε τη FIFA να μην κάνει αβάσιμους ισχυρισμούς στο μέλλον. Ανέφερε ότι οι καταγγέλλοντες συνήθως εφαρμόζουν τις συστάσεις της εθελοντικά. Καταγγέλλοντες από την Ελβετία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία είπαν ότι η FIFA έκανε ψευδείς δηλώσεις στις ανακοινώσεις της σχετικά με την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ανέφερε η επιτροπή.

Η FIFA είχε προωθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ως το πρώτο εντελώς ουδέτερο τουρνουά για το κλίμα, λέγοντας ότι δεσμεύτηκε να μειώσει και να αντισταθμίσει τις εκπομπές άνθρακα που παράγει. Αλλά η Climate Alliance, ένα δίκτυο ομάδων που ξεκίνησε την καταγγελία πέρυσι, ανησυχούσε για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή κλιματιζόμενων γηπέδων και τους χιλιάδες οπαδούς που ταξίδεψαν για το τουρνουά.

Προτεινόμενα Άρθρα