Στο τραπέζι (και) η περίτωση του Κουέισον

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αναζήτηση για φορ στον ΑΡΗ έχει γίνει πλέον πιο συγκεκριμένη λόγω της αγοράς των ελεύθερων που προσφέρει περιορισμένες αλλά αρκετά αξιόλογες περιπτώσεις μεταξύ άλλων.

Οι “κιτρινόμαυροι” άρχισαν να τσεκάρουν τη σχετική λίστα λίγα 24ωρα πριν το φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων την περίπτωση του Ρόμπιν Κουέισον.

Ο 30χρονος Σουηδός έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από την Αλ Ετιφάκ του Στίβεν Τζέραρντ, στην οποία ανήκε από το 2021, με 68 συμμετοχές και 16 γκολ στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο ΑΡΗΣ έχει κάνει μία πρώτη επαφή με τον Σκανδιναβό τις προηγούμενες μέρες και διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, με δυνατό χαρτί την ευκαιρία που του προσφέρει να επιστρέψει στην Ευρώπη και προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να ισορροπήσει την απόσταση που υπάρχει στο οικονομικό και καθιστά δύσκολη την περίπτωσή του.

Ο Κουέισον έχει καταγωγή από τη Γκάνα αλλά γεννήθηκε στη Στοκχόλμη από γονείς μετανάστες. Εκανε τα πρώτά του βήματα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, με την Παλέρμο να καταβάλλει 2 εκατ. ευρώ το 2014 για να τον κάνει δικό της. Στην Ιταλία έμεινε για τρία χρόνια και το 2017 η Μάινζ έβγαλε από τα ταμεία της 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια μέτρησε 131 συμμετοχές, με 34 γκολ και 12 ασίστ. Είναι διεθνής με την Εθνική Σουηδίας, έχοντας 52 συμμετοχές και 14 γκολ.

Το πλεονέκτημα στην περίπτωσή του είναι ότι δεν αγωνίζεται μόνο στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας την ευχέρεια να παίξει το ίδιο καλά τόσο πίσω από τον φορ όσο και στα άκρα της επίθεσης. Το αρνητικό είναι ότι έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο λόγος ήταν ότι δεν βρισκόταν στα πλάνα του Τζέραρντ ενώ η Αλ Ετιφάκ δεν κατάφερε να τον πουλήσει πριν λήξει το συμβόλαιό του.

 

Προτεινόμενα Άρθρα