Στο όριο και ο Κουέστα

από AllAboutARIS

Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν ένας από τους τρεις παίκτες του ΑΡΗ που αντίκρισαν τη κίτρινη κάρτα το Τάσου Παπαπέτρου, στο χθεσινό ντέρμπι της Τούμπας.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας των “Κιτρινόμαυρων” έφτασε τις 2, όσες και ο Φρανκ Φερράρι και είναι πια στο όριο της τιμωρίας, αφού από φέτος η τιμωρία έρχεται ανά τρεις κίτρινες κάρτες και όχι στις τέσσερις και τις επτά αντίστοιχα, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα γράφει ο πειθαρχικός κώδικας στο άρθρο 7, παράγραφος 4

Οι ακόλουθες περιπτώσεις παρατηρήσεων επισύρουν τον αυτόματο αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα:

α) Συμπλήρωση τριών (3) παρατηρήσεων (τρεις κίτρινες κάρτες) σε αγώνες της ίδιας διοργάνωσης, επισύρουν ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας.

β) Συμπλήρωση έξι (6) παρατηρήσεων (έξι κίτρινες κάρτες) σε αγώνες της ίδιας διοργάνωσης, επισύρουν ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας.

Συμπλήρωση εκ νέου τριών (3) παρατηρήσεων (δηλαδή εννέα, δώδεκα κ.λπ. κίτρινες κάρτες) επισύρουν ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας.

Η τιμωρία για διπλή κίτρινη
Παίκτης που βλέπει δύο κίτρινες κάρτες στο ίδιο ματς και αποβάλλεται με κόκκινη, εκτίει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι και οι 2 κίτρινες που είδε ακυρώνονται, κάτι που ήδη ίσχυε στον κανονισμό.

Αναλυτικά τα όσα γράφει ο πειθαρχικός κώδικας στο άρθρο 7, παράγραφος 3.

Δύο παρατηρήσεις (2) (δυο κίτρινες κάρτες) κατά την διάρκεια του ίδιου αγώνα επισύρουν αποβολή (έμμεση κόκκινη κάρτα) και κατά συνέπεια τον αυτόματο αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα. Στην περίπτωση αυτή οι δύο παρατηρήσεις (κίτρινες κάρτες) που επέσυραν την κόκκινη κάρτα ακυρώνονται.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα