Συγκίνηση στο… αγγλικό «αντίο» στον Μπάλντοκ (vid)

από AllAboutARIS

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για 7 χρόνια (2017-2024) ο αδικοχαμένος Τζορτζ Μπάλντοκ και η Λιντς απέτισαν φόρο τιμής το βράδυ της Παρασκευής (18/10) πριν απ’ το μεταξύ τους παιχνίδι για την 10η αγωνιστική της Championship, προς τον 31χρονο άσο, που «έφυγε» απ’ τη ζωή το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Παναθηναϊκού, το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τις «λεπίδες».

Στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας του Σέφιλντ μετά το χαμό του Μπάλντοκ, απέναντι στη Λιντς στο «Elland Road», οι παίκτες των δύο κλαμπ αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ πριν απ’ τη σέντρα οι αρχηγοί των ομάδων, ο Ίθαν Αμπάντου της Λιντς και Τζακ Ρόμπινσον της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ άφησαν λουλούδια σε μία άκρη του γηπέδου, όπου βρισκόταν η φωτογραφία του.

Ακολούθως κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, με τους φίλους της ομάδας του Σέφιλντ που ταξίδεψαν στο Λιντς να φωνάζουν το όνομα του Μπάλντοκ, την ώρα που οι φίλοι των γηπεδούχων προσέφεραν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.

Σπαρακτικές εικόνες και στις εξέδρες, με εκατοντάδες φιλάθλους των «λεπίδων» να φορούν ή να κρατούν μα δάκρυα στα μάτια φανέλες με το όνομα του αδικοχαμένου άσου, αλλά κι ένα μεγάλο πανό με το πρόσωπό του. Σε μία βραδιά απόλυτα αφιερωμένη σε ένα δικό τους «παιδί» που τίμησε τη φανέλα του συλλόγου σε 219 επίσημα παιχνίδια.

Στο αγωνιστικό σκέλος η Λιτς επικράτησε με 2-0 χάρις στα γκολ των Στρούικ (69′) και Τζόζεφ (90′) κι έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (μετρούσε 6 νίκες και 3 ισοπαλίες), πιάνοντας τις «λεπίδες» (αλλά και τη Σάντερλαντ που έχει έναν αγώνα λιγότερο) στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Championship και δημιουργώντας τριπλή ισοβαθμία στους 19 βαθμούς.

 

Προτεινόμενα Άρθρα