Συμφωνία με Χριστοδουλόπουλο!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ θα κάνει τελικά κίνηση στην αγορά των ελεύθερων για την ενίσχυσή του και αυτή ακούει στο όνομα… έκπληξη του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Ο 36χρονος μεσοεπιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Ανόρθωση πριν λίγες μέρες, έπειτα από 1,5 χρόνο στην Κύπρο και 53 συμμετοχές με 15 γκολ για τον κυπριακό σύλλογο, συμφωνώντας με τον ΑΡΗ έως το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο πρώην διεθνής άσσος είχε επικοινωνία με τον Θεόδωρο Καρυπίδη και εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να αγωνιστεί στον ΑΡΗ, την οποία εξέφρασε με κάθε τρόπο ώστε να πείσει τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ να πει το “ναι” και να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μία κίνηση με πολύ χαμηλό κόστος για τον ΑΡΗ και η οποία δίνει μία ακόμα εναλλακτική στο τεχνικό τιμ για τα εναπομείναντα ματς της σεζόν και ειδικά σε μία μεσοεπιθετική γραμμή που έχει απουσίες και διάφορα θέματα που αντιμετωπίζει τη φετινή σεζόν.

Το who is who

Ο Χριστοδουλόπουλος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΑΟΚ, έφτασε ως το κατώφλι της Λίβερπουλ σε νεαρή ηλικία αλλά κατέληξε στον Παναθηναϊκό όπου πέρασε τα καλύτερά του χρόνια με 131 συμμετοχές, 25 γκολ και 13 ασίστ.

Το 2012 έκανε το βήμα στο εξωτερικό και στην Ιταλία όπου για τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε με τις φανέλες των Μπολόνια (41), Βερόνα (24) και Σαμπντόρια (11). Το 2016 επαναπατρίστηκε για χάρη της ΑΕΚ, κατακτώντας το πρωτάθλημα στη δεύτερη χρονιά του και έχοντας συνολικά 83 συμμετοχές με 24 γκολ και 10 ασίστ. Αριθμοί που του έδωσαν τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς το 2018.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους προκάλεσε ακόμα μία κόντρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της μετακίνησής του στον Ολυμπιακό. Σε δύο χρόνια κατέκτησε ένα νταμπλ και είχε 34 συμμετοχές και δέκα γκολ μετα “ερυθρόλευκα.

Τελευταία του εν Ελλάδι στάση ήταν ο Ατρόμητος τη σεζόν 2020-21, πριν πάει για τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην Κύπρο για χάρη της Ανόρθωσης.

Προτεινόμενα Άρθρα