Συμφωνία της λίγκας για 2.7 δισ. ευρώ, παίρνουν το 15% τα club

από AllAboutARIS

Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας βγάζουν… μάτι με τα όσα βλέπουμε στο αγαπημένο μας άθλημα και έτσι άπαντες ψάχνουν λύσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση. Και φαίνεται πως μια τέτοια βρήκε το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς ανακοίνωσε συμφωνία με την εταιρεία CVC Capital Partners για την πώληση του 10% αντί 2,7 δισ. ευρώ. Οπως έγινε γνωστό, από την τεράστια αυτή οικονομική «ένεση», το 15% θα πάει κατευθείαν στις ομάδες και στις μεταγραφές παικτών και τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για γήπεδα και εγκαταστάσεις.

Οσον αφορά τους μεγάλους της La Liga, η Ρεάλ Μαδρίτης θα λάβει 261 εκατ. ευρώ και η Μπαρτσελόνα 270, ποσά τα οποία θα βοηθήσουν τη δεδομένη στιγμή έτσι ώστε να κάνουν τις κινήσεις που τους «καίνε». Σύμφωνα με την Marca αυτές είναι η μεταγραφή του Κιλιάν Μπαπέ για τους Merengues και η ανανέωση του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι για τους Blaugrana. Σημειώνται ότι η CVC είχε μιλήσει πρώτα με την Serie A, όμως το deal δεν έγινε ποτέ και έτσι στράφηκε στην Ισπανία, με την οποία η υπόθεση είχε αίσιο τέλος.

Στον ισπανικό Τύπο τονίζεται ότι η La Liga δεν πουλά κάποιο κομμάτι των δικαιωμάτων της. Η CVC θα βάλει χρήματα και είναι εκείνη που παίρνει ουσιαστικά το ρίσκο καθώς αν η «δουλειά» πάει καλά, θα βγάλει κέρδος, αν όμως όχι, τότεε θα χάσει την επένδυσή της. Δεν υπάρχει εγγύηση αλλά ρίσκο, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι η εταιρεία μπαίνει με 2.7 δισ. ευρώ.

Προτεινόμενα Άρθρα