Συνάντηση Σούπερ Λίγκας με Αυγενάκη: Συζητήθηκαν επιστροφή οπαδών στα γήπεδα, στοίχημα και ολιστική

από AllAboutARIS

Σε κλίμα απόλυτης σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που αιτήθηκαν οι διοργανώτριες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Την Super League 1 εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος και η Αναπληρώτρια Πρόεδρος, Κάτια Κοξένογλου και την Super League 2 ο Πρόεδρος, Λεωνίδας Λεουτσάκος και ο Αντοπρόεδρος, Χαράλαμπος Σταμούλης.

Τρία ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκε η στενότατη συνεργασία:

* η ανάγκη επικαιροποίησης του πρωτοκόλλου που είχε συντάξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είχε εγκριθεί αρμοδίως και ίσχυε για την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα, ώστε να καταστούν πιο αυστηροί και πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι εφαρμογής του όταν σταδιακά θα επιτραπεί εκ νέου η αύξηση της παρουσίας θεατών στις εξέδρες,
* η οικονομική ενίσχυση των ΠΑΕ μέσω καταβολής χρημάτων από τη φορολογία του στοιχήματος, δεδομένου ότι διανύουμε και φέτος μια χρονιά δυσπραγίας λόγω της πανδημίας, με σοβαρές επιπτώσεις στα έσοδα, αλλά και εκτίναξη του κόστους λειτουργίας του εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των σχεδόν καθημερινών τεστ σε όλο το προσωπικό τους
* η άμεση και πιστή εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, που θα δημιουργήσει αμέσως συνθήκες ανάπτυξης και υγιέστερου περιβάλλοντος, για την οποία η εναπομείνουσα διοίκηση της ΕΠΟ κωλυσιεργεί.
> Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως «δεν είναι πρόθεση, αλλά απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσουν και να εφαρμοστούν εντός της Ομοσπονδίας (καθόσον, σε ότι αφορά στις υποχρεώσεις της Πολιτείας, αυτές έχουν καλυφθεί 100%) όσα προβλέπει η Ολιστική Μελέτη κι αυτή η απόφασή μας έχει γίνει γνωστή σε FIFA και UEFA, από τις οποίες αναμένουμε να υπερασπιστούν και να τιμήσουν τις υπογραφές τους με τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη».
> Ο Πρόεδρος της Super League 1, κ. Μποροβήλος υπερθεμάτισε για την Ολιστική Μελέτη και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «αν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο περάσει επιτέλους στα χέρια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όλα θα φτιάξουν πολύ γρήγορα».
Θίχθηκε, επίσης το θέμα της ανάγκης για απολύτως ανεξάρτητη ελληνική διαιτησία και ο κ. Αυγενάκης τους ενημέρωσε για την εν εξελίξει συνεργασία με τον Αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ προκειμένου να έχουμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και επαγγελματική διαιτησία.
Σε ότι αφορά στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού συνέστησε να εφαρμοστούν οι συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης πάνω σ’ αυτό το ζήτημα κι εφόσον υπάρξει ομοφωνία, όπως συνέβη πέρσι με την Super League 2, να επανέλθουν.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έδωσαν συγχαρητήρια στον κ. Αυγενάκη τόσο για την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και τα τεράστια βήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα προς την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων, όσο και για τις θετικότατες εξελίξεις στον τομέα του Αντι-ντόπινγκ με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν.) και την πλήρη εναρμόνιση της χώρας μας, έπειτα από πολλά χρόνια με τις επιταγές του WADA.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε:
«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία τόσο με το προεδρείο της Super Leauge 1 όσο και με της Super League 2. Μια συζήτηση όπου τέθηκαν ζητήματα, όπως για παράδειγμα η περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών ομάδων από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των στοιχηματικών εταιριών. Κάτι που απασχολεί και το επαγγελματικό μπάσκετ και το επαγγελματικό βόλεϊ.

Συζητήσαμε και για τα θέματα του υγειονομικού πρωτοκόλλου που εφαρμόζονται σήμερα (όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα). Όλοι έχουμε αίσθηση της πραγματικότητας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας με αφορμή την πανδημία.
Συζητήσαμε την επικαιροποίηση μιας πολύ καλής δουλειάς που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα, με την προηγούμενη διοίκηση της Super League 1 και που είχε υιοθετήσει πλήρως και η Super League 2.
Τώρα, με μεγαλύτερη εμπειρία από όλες τις πλευρές θα υπάρξει επικαιροποίηση αυτού του «οδικού χάρτη» έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν δούμε να υπάρχει κάμψη του επιδημιολογικού φαινομένου, για να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε. Να μπορέσει να επιστρέψει πολύς κόσμος στις εξέδρες με ασφάλεια, να λειτουργήσει με ασφάλεια όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια και να μην έχουμε την αγωνία της επόμενης μέρας.
Παράλληλα, μιλήσαμε και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την πορεία του, την αναγκαιότητα πιστής εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης και τον ρόλο που πρέπει να έχει και δεν έχει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στη χώρα μας.
Άκουσα με πολύ προσοχή τις απόψεις και χάρηκα διότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια στην αναγκαιότητα εξέλιξης του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε ένα πιο υγιές περιβάλλον.
Τέθηκαν και μια σειρά από άλλα ζητήματα. Ωστόσο αυτά ήταν τα τρία κορυφαία που απασχόλησαν τη συζήτησή μας. Συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε μαζί.
Το ποδόσφαιρο στη χώρα μας χρειάζεται στήριξη, κυρίως από τους ίδιους τους παράγοντές του. Εμείς ως Πολιτεία, αποδεικνύεται και μέσω της Ολιστικής Μελέτης, έχουμε ικανοποιήσει το 101% αυτών που είχε σωστά περιγράψει η FIFA και η UEFA, οι οποίες είχαν αναλάβει την προετοιμασία και την παράδοση της Ολιστικής Μελέτης στην ελληνική Πολιτεία.
Είμαστε βέβαιοι ότι με καλό κλίμα και διάθεση συνεργασίας, όπως το ζήσαμε σήμερα, θα μπορέσουμε να δουλέψουμε και να πετύχουμε την αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος. Μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα απ’ ότι ο καθένας χωριστά».

Ο Πρόεδρος της SL1 δήλωσε:

«Καταρχάς, να πω ευχαριστώ στον κ. Υφυπουργό ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να έχουμε αυτή τη συνάντηση.

Όπως γνωρίζετε, η πανδημία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία και δεν μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτο και το ποδόσφαιρο. Έτσι, λοιπόν, κύριο θέμα συζήτησης ήταν το πρόβλημα με τα γήπεδα, όπως λειτουργεί η πολιτική απόφαση και αφορά τους 1.000 φιλάθλους το ανώτερο. Πρόβλημα το οποίο έχουν κυρίως οι μεγάλες ομάδες, αλλά και οι υπόλοιπες. Υπήρξε κατανόηση από τον Υπουργό και στο πλαίσιο της εξέλιξης την πανδημίας θα δούμε πως αυτό μπορεί να βελτιωθεί.
Αυτό, βέβαια, γεννάει και οικονομικά ζητήματα τα οποία είναι αφενός η απώλεια εσόδων και αφετέρου τα πρόσθετα έξοδα τα οποία κάνουν οι ομάδες για να στηρίξουν την υγεία των ποδοσφαιριστών και όλων των εμπλεκομένων με οποιαδήποτε ιδιότητα γύρω από το χώρο του ποδοσφαίρου με τα συνεχή τεστ.

Επιπρόσθετα, συζητήσαμε για γενικότερα θέματα τα οποία απασχολούν το χώρο και υπήρξε μια ταύτιση απόψεων όσον αφορά ότι θέλουμε ένα ποδόσφαιρο το οποίο να φέρει περισσότερο κόσμο στα γήπεδα, να αποκτήσει την ανταγωνιστικότητα την οποία του αξίζει και γενικότερα να μπορέσουμε να δούμε, όταν τελειώσει το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας, το πως μπορούμε να έχουμε ένα ποδόσφαιρο το οποίο πραγματικά θέλει ο φίλαθλος αλλά και γενικότερα οι υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου.
Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις, δεν είναι ότι σήμερα ήτανε μία και τελειώσαμε, θα υπάρξουν συναντήσεις στο πλαίσιο των οικονομικών ζητημάτων που υπάρχουν, να δούμε το πως θα κινηθούμε για τη επόμενη περίοδο».

Ο Πρόεδρος της SL2 ανέφερε:
«Και εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση στη συνάντηση που ζητήσαμε και με τη Super League 1.
H συνάντηση αυτή δείχνει ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να προχωρήσει ενιαίο, διότι όλα αυτά τα ζητήματα που ανέφερε ο κ. Μποροβήλος σαφώς αγγίζουν και την παρακάτω κατηγορία.
Έχουμε οικονομικής φύσεως, τα συζητήσαμε με τον Υφυπουργό και υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό κλίμα. Θεωρώ ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε με την αρωγή του Υφυπουργείου, για να έρθουν καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X