Συνελήφθη ο Ντάβιντ Μέντες ως ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος και εμπόριο ναρκωτικών

από AllAboutARIS

Η αστυνομία στο Ρότερνταμ συνέλαβε την περασμένη Πέμπτη (4/8) τον πρώην διεθνή Ολλανδό μέσο (παίκτη του Παναθηναϊκού απ’ το 2013 έως το 2015) Ντέιβιντ Μέντες ντα Σίλβα, 40 ετών, ως ύποπτο για μια σειρά σοβαρών ποινικών αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης ναρκωτικών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Την είδηση έφερε στο προσκήνιο η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf τονίζοντας πως η σύλληψή του Μέντες έγινε κατά το πάρτι γενεθλίων που είχε διοργανώσει, με τους αστυνομικούς να έχουν σοβαρές υποψίες πως γνώριζε για την έρευνα και πιθανότατα σχεδίαζε να φύγει εκτός χώρας.

Ο παλαίμαχος μέσος φέρεται να εμπλέκεται επίσης και με τον παράνομο ιστότοπο τυχερών παιχνιδιών «Edobet». Η Εισαγγελία στο Ρότερνταμ δεν σχολίασε την είδηση, επιβεβαιώνοντας μόνο πως «ένας 40χρονος συνελήφθη την Πέμπτη (4/8)».

Το όνομα του Μέντες προέκυψε κατόπιν έρευνας για διακίνηση κοκαΐνης μεγάλης κλίμακας. Χιλιάδες κιλά εισήχθησαν λαθραία στη χώρα μέσω του λιμανιού του Ρότερνταμ. Ο Μέντες Ντα Σίλβα ήρθε στο προσκήνιο όταν απέσυρε μεγάλα ποσά μετρητών τις τελευταίες εβδομάδες. Τότε οι ντετέκτιβ υποψιάστηκαν ότι ετοίμαζε πτήση στο εξωτερικό. Τη Δευτέρα (8/8) θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία του Ρότερνταμ.

Ο πρώην επαγγελματίας μέσος αγωνίστηκε εκτός από τον Παναθηναϊκό και σε Άγιαξ, Αλκμάαρ, Σπάρτα Ρότερνταμ, Red Bull Σάλτσμπουργκ.
Έκανε το ντεμπούτο του στους «οράνιε» το 2007 υπό τις οδηγίες του Μάρκο φαν Μπάστεν παίζοντας 7 φορές στην Εθνική Ολλανδίας.
Κατέκτησε την Eredivisie το 2009 με την Αλκμάαρ και το Κύπελλο Ελλάδας το 2014 με τον Παναθηναϊκό.

Εφόσον κριθεί ένοχος θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολυετή ποινή φυλάκισης.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X