Τέλος εποχής για τον Μεσούτ Οζίλ

από AllAboutARIS

Την απόφαση να «κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του», σε ηλικία 34 ετών, ανακοίνωσε σήμερα (22/3) ο Μεσούτ Οζίλ. «Είχα το προνόμιο να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για σχεδόν 17 χρόνια τώρα και αισθάνομαι απίστευτα ευγνώμων για την ευκαιρία» τονίζει ο πρωταθλητής κόσμου του 2014 με την εθνική Γερμανίας σε δήλωσή του στο Instagram και προσθέτει: «Όμως, τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, έχοντας επίσης υποστεί κάποιους τραυματισμούς, έγινε όλο και πιο ξεκάθαρο ότι είναι ώρα να αφήσω τη μεγάλη σκηνή του ποδοσφαίρου».

Ο Οζίλ ήταν παίκτης-«κλειδί» της εθνικής Γερμανίας, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο στο Μουντιάλ που διεξήχθη το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Το 2018 αποχώρησε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, εν μέσω πολιτικής συζήτησης στη Γερμανία σχετικά με την εισροή μεταναστών και μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε μια φωτογραφία του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι αντιμετώπισε «ρατσισμό και ασέβεια» για την τουρκική καταγωγή του. Έκανε ντεμπούτο στα «πάντσερ» τον Φεβρουάριο του 2009, σε φιλικό με τη Νορβηγία, και «έγραψε» συνολικά 92 συμμετοχές με απολογισμό 23 γκολ.

Γεννήθηκε στο Γκελζενκίρχεν της Γερμανίας από Τούρκους μετανάστες και άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στη Σάλκε, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Βέρντερ Βρέμης, πριν… ξενιτευτεί για λογαριασμό των Ρεάλ Μαδρίτης και Άρσεναλ. Τον Ιανουάριο του 2021 εντάχθηκε στο δυναμικό της Φενερμπαχτσέ ως ελεύθερος, καθώς το συμβόλαιό του με τους «κανονιέρηδες» λύθηκε έξι μήνες πριν από τη λήξη του, ενώ η τελευταία ομάδα στην καριέρα του ήταν η Μπασακσεχίρ, στην οποία είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι συμβόλαιο διάρκειας 1+1 έτους.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X