Τέλος εποχής: Κατεδαφίζεται το «Σαν Σίρο»

από AllAboutARIS

Το ιστορικό γήπεδο της Μίλαν και της Ίντερ μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 θα κατεδαφιστεί. Το «Σαν Σίρο» θα δώσει τη θέση του σ΄ένα καινούριο υπερσύγχρονο γήπεδο, το οποίο θα έχει αξία 1 δισεκατομμύριο λίρες.

Σύμφωνα με τη La Gazzetta dello Sport, το «Σαν Σίρο» το 2026 θα φιλοξενήσει την Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2026. Αυτό θα είναι το τελευταίο μεγάλο γεγονός που θα φιλοξενήσει και στη συνέχεια θα κατεδαφιστεί.

Τη θέση του θα πάρει ένα νέο γήπεδο, που θα ονομάζεται «The Cathedral», και θα έχει αξία 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Με βάση τα στοιχεία, το γήπεδο θα κατεδαφιστεί ολόκληρο και θα δημιουργηθεί ένα νέο χωρητικότητας 60.000 θέσεων.

Το νέο στάδιο θα είναι ορθογώνιο και θα περιβάλλεται από κάθετα πτερύγια, τα οποία θα στηρίζουν έναν γυάλινο τοίχο, που θα περικλείει έναν χώρο που περιγράφεται ως «ηλιόλουστη γκαλερί».

Από το νέο γήπεδο η Μίλαν και η Ίντερ υπολογίζουν αύξηση εσόδων κατά 120 εκατομμύρια ευρώ, παρότι το νέο στάδιο θα είναι κατά 20 χιλιάδες θέσεις μικρότερο (το Σαν Σίρο έχει χωρητικότητα 80.000 θέσεις).

Προτεινόμενα Άρθρα