Τέλος με μηδέν, αρχή με… τρία

από Γιάννης Παντελίδης

Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ούτε αγωνιστικά, ούτε σε επίπεδο τακτικής, μπορεί να άλλαξε πολλά μέσα σε μία μέρα ο Χερμάν Μπούργος. Προφανώς βοήθησε στην ψυχολογία κι αν θέλετε στην επιθυμία των παικτών να «δείξουν» πράγματα στο νέο προπονητή τους. Από εκεί και πέρα είναι νωρίς να μιλήσουμε για… πινελιές του Αργεντινού, κάποιες εκ των οποίων ίσως δούμε στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, δε γίνεται να μη δοθούν credits στον 53χρονο προπονητή για τη συνολική εικόνα της ομάδας και γιατί πάρα πολύ απλά κατάφερε να… εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του, ώστε εκείνοι να φτάσουν σε μία νίκη περιπάτου απέναντι στον Ατρόμητο. Οι πρώτες μέρες του στην ομάδα δείχνουν έναν άνθρωπο που «νιώθει», ξέρει πολύ ποδόσφαιρο και γνωρίζει πως σε αυτή τη φάση, είναι πάρα πολύ σημαντικό να δουλέψει στην ψυχολογία. Και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Παιδιά, πρέπει να προσαρμοστεί κι αυτός, δεν είναι εύκολο αυτό. Μπαίνει στο κλίμα όμως και τα πρώτα «στοιχεία» του είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Κόντρα στον Ατρόμητο, φάνηκε ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά πόσο ανάγκη είχε το γκολ αυτή η ομάδα. Και πόσο αδίκησε τον εαυτό της όλη την χρόνια, απέχοντας από την ουσία. Αλήθεια, πόσο αδίκησε την προσπάθειά της…

Ενδεχομένως να μη φάνηκε από την τηλεόραση, αλλά όσοι ήταν στο γήπεδο μπορούσαν εύκολα να διακρίνουν την ανακούφιση στα πρόσωπα των παικτών. Ο ΑΡΗΣ ξανά τα έκανε όλα σωστά και φτάνοντας προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ξύπνησαν μνήμες πολλών προηγούμενων αγώνων. Να πούμε βέβαια ότι χθες είχε να αντιμετωπίσει κι έναν τερματοφύλακα που… έβγαζε και τα έξω. Τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο.

Επί της ουσίας λοιπόν, ο ΑΡΗΣ δεν πέτυχε τίποτα περισσότερο από την υποχρεωτική νίκη στους τρεις τελευταίους τελικούς του. Απομένουν ακόμη δύο, μη λαμβάνοντας υπόψη το τι θα γίνει στο CAS. Αν κερδίσεις εκεί μιλάμε για άλλη… ιστορία.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μία αναφορά σε τέσσερις ποδοσφαιριστές και δεν έχω καμία διάθεση να «αδικήσω» τους υπόλοιπους. Τους τρεις, κατά την προσωπική μου άποψη, κορυφαίους παίκτες της ομάδας χθες στο ματς με τον Ατρόμητο. Σε Μαντσίνι και Ιτούρμπε, προφανώς πηγαίνει εύκολα το μυαλό σας. Ο πρώτος σταθερά φέτος σε υψηλές πτήσεις, ο δεύτερος θύμισε κάτι από τα παλιά. Ο Παραγουανός αποτελεί ένα από τα στοιχήματα του Μπούργος. Ο τρίτος είναι ο Σούντγκρεν. Όταν είναι καλά, είναι εξαιρετικός. Ο τέταρτος, κατά πολλούς, βιαστικούς, υπερβολικούς και ολίγον… άμπαλους (συγγνώμη αλλά το αναφέρω με καλή διάθεση), που τον περιμένουν στην γωνία, είναι ο Ματίγια. Η επιστροφή στην ενδεκάδα και η καλή κατάσταση που βρίσκεται αποτελούν το… κρυφό όπλο του ΑΡΗ. Ο Ισπανός είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ακόμη και σε αυτή την ηλικία.

Επικοινωνία:

Emailkinezos10@gmail.com

Facebookwww.facebook.com/yiannis.pantelidis.5

Instagram: www.instagram.com/yiannis_pantelidis/

Twitter: twitter.com/Pantelidis

linkedin: www.linkedin.com/in/yiannis-pantelidis-43794a83/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCzNrcbAx5pBhcvsE6n0hwrQ

Προτεινόμενα Άρθρα