Τα γάντια που… μπλόκαραν την αμφισβήτηση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η σταθερότητα δεν είναι τόσο συνηθισμένη στον ΑΡΗ. Γενικά στο ποδόσφαιρο αλλά ειδικά και στον ΑΡΗ όπου δύσκολα μακροημερεύουν οι παίκτες. Δηλαδή για παραπάνω από δύο-τρία χρόνια.

Στην ομάδα των τελευταίων ετών, όχι απλά τείνουν να υπάρξουν εξαιρέσεις αλλά δημιουργούνται φωτεινά παραδείγματα. Μετά τη μελάνι που χύθηκε πάνω σε ένα χαρτί συμβολαίου, ο Χουλιάν Κουέστα είναι μία τέτοια.

Γενικά ο ΑΡΗΣ είναι μία ομάδα με παράδοση στο τέρμα για συνεχόμενες δεκαετίες. Είτε με δικά του “παιδιά”, είτε με παίκτες που ήρθαν και αναδείχθηκαν φορώντας τα κίτρινα γάντια.

Ο Κουέστα ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, υπογράφοντας το τρίτο του διετές συμβόλαιο με τον ΑΡΗ και έχοντας τα περιθώρια να σπάσει τα “κοντέρ” παραμονής στο ρόστερ αλλά και κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

Οσοι και αν ήρθαν… πέρασαν

Έμαν, Μπουσέ, Ντένις, Σιαμπάνης. Κάποια από τα ονόματα που πέρασαν ή ακόμα βρίσκονται στον ΑΡΗ και κατά καιρούς πήραν διαδοχικά ματς ως βασικοί. Κανένας όμως δεν σταθεροποιήθηκε και ο Κουέστα ήταν πάντα εκεί για να πάρει ξανά τη φανέλα του βασικού.

Ηταν εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα 

Καλοκαίρι 2020… Τα πλέι οφ ολοκληρώνονται μέσα στον Ιούλιο και ο ΑΡΗΣ μένει με 13 ποδοσφαιριστές για τα τελευταία ματς της χρονιάς.

Αρκετοί δεν δέχθηκαν να ανανεώσουν για έναν μήνα. Άλλοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και ζήτησαν κάτι παραπάνω. Ο Κουέστα όμως ήταν σε ένα γκρουπ λίγων παικτών που δέχθηκε να μείνει, βάζοντας πλάτη στο δύσκολο φινάλε μίας σχετικά καλής σεζόν.

Και το κυριότερο… επιβίωσε στην αμφισβήτηση

Υπάρχουν στιγμές που ο ΑΡΗΣ αποτελεί δύσκολο περιβάλλον, ειδικά στις στραβές. Φυσικά και ο Κουέστα έχει κάνει τα λάθη του. Είχε στιγμές που έκριναν στόχους για τον ΑΡΗ και πήρε παραπάνω βάρος από αυτό που του αναλογούσε, με αποκορύφωμα το περσινό ματς Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Μηνύματα που… άγγιζαν την αηδία. Και δεν ήταν μόνο εκείνα.

Ο Κουέστα βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που κατά διαστήματα αμφισβητήθηκε σε σημείο εμπάθειας. Πάντα όμως έβρισκε τον τρόπο να σηκώνει το κεφάλι. Οπως φέτος δηλαδή και με αποκορύφωμα τα πλέι οφ, βγάζοντας σταθερότητα και σιγουριά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ας ξεκινήσουμε.. από το τέλος. Ισως το μοναδικό του αρνητικό στοιχεία να είναι όταν έχει τη μπάλα στα πόδια. Ελαφρώς, το έχει βελτιώσει. Μπήκε όμως σε σύγκριση με έναν τερματοφύλακα, τον Λοντίγκιν, που ούτε αυτός έχει το συγκεκριμένο στοιχείο.

Ο Μπούργος… ψήφισε Κουέστα διότι ήθελε τη σταθερότητα στο τέρμα, διακρίνοντας και τα πλεονεκτήματα του Κουέστα στον αέρα ή στις επεμβάσεις του.

Ο Ισπανός έμεινε γιατί ξέρει το περιβάλλον. Εστω και στις… καθυστερήσεις, είδε ένα “θέλω” από τον ΑΡΗ. Και ίσως τα επόμενα δύο χρόνια θέλει να ρεφάρει για κάποια πράγματα που νιώθει ως ανεκπλήρωτα μέσα του.

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X