Τα εκατοστά που στέρησαν στον Ντιαντί την τέλεια βραδιά (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι εμφανίσεις του Κλέιτον Ντιαντί στα φιλικά και κόντρα στον Ατρόμητο συνοδεύτηκαν μόνο από εγκωμιαστικά σχόλια για τον 18χρονο και μηδαμινά ψεγάδια στην απόδοσή του.

Ηταν δεδομένο ότι θα ερχόταν η ευκαιρία του στο αρχικό σχήμα και ο Άκης Μάντζιος δεν δίστασε να τον ρίξει σε ένα δύσκολο γήπεδο και απέναντι σε έναν σκληροτράχυλο αντίπαλο όπως ο Πανσερραϊκός.

Άλλος σε αυτή την ηλικία μπορεί να… κολλούσε, όχι όμως ο Ντιαντί που με όπλο το θράσος του πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στα κιτρινόμαυρα… μέχρι την επόμενη.

Ο Σενεγαλέζος ήταν μονίμως σημείο αναφοράς επιθετικά, δημιούργησε καλές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του σε τρεις περιπτώσεις ενώ για εκατοστά δεν είχε την τέλεια βραδιά. Τα εκατοστά δηλαδή στο γκολ που πέτυχε στο 76′ αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

To heatmap του Ντιαντί – Πηγή: sofascore.com

Είχε πέντε επαφές με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχη -από τις 44 συνολικά στο ματς- με τρία σουτ και μόλις μία φορά που έχασε την κατοχή.

Την ιδια στιγμή στάθηκε αρκετά καλά αμυντικά στην καλή πλευρά των Σερραίων με Σάλαζαρ-Πεταυράκη και εν συνεχεία τον Φαρές που πέρασε στη θέση του δεύτερου, έχοντας επτά αμυντικές ενέργεις και τέσσερις ανακτήσεις κατοχής.

Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ντιαντί είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο πιο φορμαρισμένος εξτρέμ του ΑΡΗ, κερδίζει με το “σπαθί” του μία θέση στην ενδεκάδα και αφήνει πολλές υποσχέσεις με δεδομένο ότι κάθε φορά είναι καλύτερος από την προηγούμενη που αγωνίστηκε.

 

Προτεινόμενα Άρθρα