Τα κέρδη της… πρόβας στη Λεωφόρο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τρεις μέρες πέσαν από το τη νίκη του ΑΡΗ στη Λεωφόρο αλλά ουσιαστικά η επόμενη εκείνου του αγώνα είναι σήμερα, με την επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις.

Οι “κιτρινόμαυροι” κέρδισαν στη Λεωφόρο περισσότερα από τρεις βαθμούς. Πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία από ένα… περιττό βαθμολογικά “τρίποντο”, από τη στιγμή που δεν έχουν εδώ και καιρό κάποιο ουσιαστικό στόχο στη διαδικασία των πλέι οφ.

Αυτά τα κέρδη ήταν ίσως και το “πακέτο” κινήτρων που έβαλε ο ΑΡΗΣ στο μυαλό του πριν τη Λεωφόρο. Κάποια τα είχε στο μυαλό του και άλλα προέκυψαν μετά το 0-1. Κέρδη που τα περισσότερα από αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν κιόλας ώστε να αποδώσουν.

Το ψυχολογικό αβαντάζ και η εικόνα

Το πρώτο είναι σίγουρα ο “αέρας” που πήραν οι “κιτρινόμαυροι” -ελαφρώς εν όψει τελικού αλλά ισχύει- πριν την μεγάλη αναμέτρηση του Βόλου. Η τελευταία συνάντηση φέρει τη δική τους σφραγίδα. Μία νίκη και μία εμφάνιση η οποία έδειξε για δεύτερη φορά στα πλέι οφ ότι ο ΑΡΗΣ… έχει τον Παναθηναϊκό, αρκεί να είναι σοβαρός και ουσιαστικός.

Ένα αποτελεσματικό σχήμα, με ελάχιστους αστερίσκους

Πλην του φορ ο Μάντζιος απέφυγε το ροτέισον και παρέταξε μία ενδεκάδα που δεν θα διαφέρει πολύ από εκείνη του τελικού Ένα σχήμα που σε ήταν αποτελεσματικό από πλευράς εικόνας, απενεργοποίησης των ατού του Παναθηναϊκού, είχε ουσία μπροστά αλλά σίγουρα μπορούσε και καλύτερα.

Οι αστερικοί μπαίνουν αρχικά στη θέση του φορ αλλά και στα χαφ όπου ο Μάντζιος θα ήθελε να έχει τον Βέλεθ καθώς υπάρχει στο μυαλό του για το κέντρο όσον αφορά τον τελικό. Ένας δεύτερος υπάρχει ίσως στα αριστερά της άμυνας, αφού στα πλέι οφ τόσο ο Φεράρι όσο και ο Μοντόγια να πήγαν αρκετά καλά κόντρα στους “πράσινους”.

Το σχήμα και τα πρόσωπα

Στη διάρκεια του αγώνα της Λεωφόρου ο Μάντζιος βρήκε την ευκαιρία, πατώντας πάνω στις αλλαγές του Τερίμ, να τεστάρει το 3-5-2 και τη χρησιμότητά του σε ένα σενάριο που ο ΑΡΗΣ έχει το προβάδισμα στον τελικό.

Η διάταξη με τρεις στόπερ απενεργοποίησε πλήρως τους “πράσινους” και τον άναρχο τρόπο που προσπάθησαν να σκοράρουν, κυρίως με γεμίσματα που αποτέλεσαν εύκολη λεία για Φαμπιάνο, Μπράμπετς και τον βελτιωμένο Ρόουζ.

Ο Γάλλος είναι ένα από τα ατομικά κέρδη της Λεωφόρου, όπως και ο Σαμόρα που έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει ουσία, . Σημαντική και η παρουσία του Μπράμπετς, ο οποίος φορμάρεται μαζί με τον ΑΡΗ στα τελευταία τρία παιχνίδια.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα