Τα νούμερα ζαλίζουν αλλά η ήττα περισσότερο…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με τη χθεσινή εικόνα του ΑΡΗ στους “Ζωσιμάδες”, το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί ακόμη έναν μεγαλύτερο εκνευρισμό και μία εξίσου μεγάλη απορία για το πώς δεν κέρδισε.

Η απάντηση υπάρχει φυσικά και είναι μπροστά στα μάτια όλων από πέρυσι… Ούτε το καλοκαίρι όμως, ούτε τον Ιανουάριο έγιναν οι κινήσεις που θα προσέθεταν την ουσία που τόσο απεγνωσμένα ζητάει η ομάδα στο επιθετικό της τρίτο, ειδικά σε κλειστές άμυνες όπως το ΠΑΣ. Ένας ΑΡΗΣ που ακόμα και τα… κόντερ να “σπάσει” όσον αφορά τα στατιστικά του, πάλι γκολ μπορεί να μην βάλει. Οπως χθες δηλαδή.

Ας αφήσουμε στη άκρη την κατοχή (65%), αφού δεν αποτελεί πάντα προαπαιτούμενο για να πάρεις ένα ματς.

Ο ΑΡΗΣ είχε:

-16 τελικές

-Δύο δοκάρια

– 10 κόρνερ, με μηδέν για τον ΠΑΣ

-112 προσπάθειες για επίθεση, έναντι μόλις 26 του ΠΑΣ

-27 επικίνδυνες επιθέσεις, έναντι των μόλις τεσσάρων (!) του ΠΑΣ

Στο τελευταίο στατιστικό κρύβεται και η αδυναμία του ΑΡΗ στο επιθετικό του τρίτο. Φτάνει τη μπάλα μέχρι και έξω από την περιοχή, πολλές φορές θα την περάσει μέσα αλλά εκεί… στοπ. Δεν έχει ουσία ή τα “γρανάζια” εκείνα που θα εξυπηρετήσουν τους σκοπούς της διάσπασης μίας πολυπρόσωπης άμυνας.

Αν κάποιος αφήσει στην άκρη το σκορ του χθεσινού αγώνα και απομονώσει τα υπόλοιπα στοιχεία, θα νομίζει ότι ο ΑΡΗΣ κέρδισε με 0-3 ή 0-3 τουλάχιστον. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική…

Προτεινόμενα Άρθρα