Τα ντέρμπι και τα… κακά ξεκινήματα

από AllAboutARIS

O Άκης Μάντζιος την Κυριακή -μεταξύ άλλων- στάθηκε στο άσχημο ξεκίνημα που είχε ο ΑΡΗΣ στα δυο τελευταία εκτός έδρας ματς των πλέι οφ, απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Στο ματς κόντρα στους “ερυθρόλευκους” ο Ελ Καμπί άνοιξε το σκορ (1-0) στο 6′ ενώ στο παιχνίδι απέναντι στην “Ένωση” ο Πόνσε διαμόρφωσε το 1-0 στο 9′, για να ακολουθήσει νέο τέρμα του (2-0) στο 14′. Από τα τέλη του Γενάρη και μετά, μοιάζει ως μια ανοιχτή “πληγή” για τον ΑΡΗ η παραβίαση της εστίας του από… νωρίς σε “μεγάλα” ματς. Δεν γίνεται πάντα αυτό, αλλά συνέβη συχνά.

Παρατηρώντας τι έχει γίνει στα τελευταία επτά ντέρμπι πρωταθλήματος (με Ολυμπιακό στις 21/1, με ΠΑΟ στις 28/2, με ΑΕΚ στις 3/3, με ΠΑΟΚ στις 10/3, με Ολυμπιακό στις 3/4, με ΠΑΟ στις 7/4 και με ΑΕΚ στις 10/4), διαπιστώνουμε πως στα πέντε ντέρμπι υπήρχε μια… σύμπτωση, καθώς οι “κίτρινοι” δέχτηκαν γκολ -και έτσι βρέθηκαν πίσω στο σκορ- στην διάρκεια του πρώτου 20λεπτου των αγώνων. Για την ακρίβεια, στα πέντε από τα επτά τελευταία ντέρμπι της Super League, ο ΑΡΗΣ δέχτηκε έξι τέρματα, όλα ως το 17′.

Ας θυμηθούμε… Στο εντός έδρας παιχνίδι (21/1) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό το 0-1 έγινε στο 17′ ενώ κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (28/2) το 1-0 για το “τριφύλλι” “γράφτηκε” στο 4′. Στο 3-3 κόντρα στην ΑΕΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” (3/3), ο Άμραμπατ άνοιξε το σκορ στο 15′ από το σημείο του πέναλτι, με την υποσημείωση πως αυτό προήλθε έπειτα από λανθασμένη απόφαση του διαιτητή, καθώς προηγήθηκε επιθετικό φάουλ στον Μοντόγια.

Από εκεί πέρα, τα άλλα ντέρμπι στα οποία ο ΑΡΗΣ δέχτηκε γκολ στην “εκκίνηση” των αγώνων του, ήταν αυτά με τον Ολυμπιακό (3/4) και την ΑΕΚ (14/4), ματς στα οποία αναφερθήκαμε παραπάνω. Με λίγα λόγια, οι αντίπαλοι το τελευταίο διάστημα έχουν βάλει… δύσκολα στον ΑΡΗ παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ “μέσα” στο πρώτο 20λεπτο και προφανώς θα χρειαστεί να μπει ένα “στοπ” σε όλο αυτό.

Προτεινόμενα Άρθρα