Τα πνεύματα ηρεμούν με ξεκάθαρες τοποθετήσεις

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι καμία ΠΑΕ δεν είναι υποχρεωμένη να βγει και να αποκαλύψει παρά μόνο αυτά που θέλει, σε ότι αφορά τα θέματα που την αφορούν και οι κινήσεις του ρόστερ, αποχωρήσεις και μεταγραφές, δεν αποτελούν εξαίρεση.

Όταν, όμως, ένα θέμα έχει προκαλέσει τέτοια αναταραχή, όπως αυτό του Πάλμα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καλό είναι να υπάρχει τοποθέτηση, προκειμένου να μην επιτρέπει σε κανέναν, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, να λέει το μακρύ του και το κοντό του, με βάση τα δικά του συμφέροντα ή τις δικές του σκέψεις.

Ποτέ κανένας από τον ΑΡΗ δεν βγήκε να πει, επίσημα ή ανεπίσημα, ότι υπάρχει θέμα Πάλμα και ΑΕΚ. Ούτε, επίσης, από την ΠΑΕ ΑΕΚ, βγήκε κανείς να πει κάτι. Το κακό είναι ότι στη δημοσιογραφία του 2023, είναι πολύ πιθανόν, στον βωμό του κλικ, αν δημοσιεύσει μια ιστοσελίδα ένα θέμα, να το αναπαράγουν άλλες δέκα, χωρίς να μπουν, καν στον κόπο να ψάξουν αν ισχύει ή όχι.

Αυτό, βέβαια, κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον αναγνώστη, που θα πρέπει να «φιλτράρει» το από πού ενημερώνεται και τι διαβάζει. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το ότι το γράφει μια ιστοσελίδα δεν σημαίνει ότι κάτι ισχύει. Αυτό που λέει, όμως, ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας στον τεχνικό διευθυντή έχει άλλη βαρύτητα.

Οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις είναι αυτές που ηρεμούν τα πνεύματα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το άφησε και αρκετά να αιωρείται το συγκεκριμένο θέμα η ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Τι φέρεται να είπε, λοιπόν, ο Θόδωρος Καρυπίδης στον Ρόμπερτ Παλίκουτσα;

Ότι για να πουληθεί ο Πάλμα, θα πρέπει ο ΑΡΗΣ να εισπράξει τα χρήματα που ζητάει, δηλαδή, τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα, εξέφρασε την επιθυμία του αν φύγει ο παίκτης να πάει στο εξωτερικό. Τέλος, σημαντικό είναι και το ότι δεν «καίγεται» για να παραχωρήσει τον παίκτη και αν δεν βρει τα χρήματα που ζητάει, ο Πάλμα θα μείνει στον ΑΡΗ.

Αυτό το τελευταίο, μάλιστα, πρέπει να το περάσουν και στον παίκτη. Έχει τρία χρόνια συμβόλαιο ακόμα και αν ο ΑΡΗΣ δεν πάρει τα χρήματα που θέλει, θα μείνει εδώ.

Ξαναγυρνάμε σε όσα είπε ο Θόδωρος Καρυπίδης στον Παλίκουτσα. Σε εμένα, λοιπόν, που δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το που θα πάει ο Πάλμα, γεννιούνται δυο απορίες. Θα έλεγε αυτά τα πράγματα ο Καρυπίδης, αν είχε όντως, πουλήσει ή αν σχεδίαζε να πουλήσει τον Πάλμα στην ΑΕΚ; Δεν θα προφύλασσε τον εαυτό του, από τον κίνδυνο να εκτεθεί; Επίσης, μετά το πολύ μεγάλο ποσό που έδωσε η ΑΕΚ για τον Πινέδα, θα δώσει άλλα πέντε εκατομμύρια για τον Πάλμα;

Κατά τα άλλα, ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι χρειάζεται απαραίτητα, πλέον να προχωρήσει και στην ενίσχυση με παίκτες για τον βασικό κορμό.

Ένας εκ των οποίων είναι και ο Μενέντες. Που έρχεται, έχοντας αγωνιστεί βασικός με τη Νιούελς Μπόις σε τρία από τα έξι ματς του Σουνταμερικάνα.

Τη Νιούελς Μπόις, που τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της και έκανε περίπατο και είναι η ομάδα της Αργεντινής με την πιο καλή πορεία στους ομίλους των διεθνών διοργανώσεων την τρέχουσα σεζόν. Δεν ήταν, φυσικά, βασικός σε όλους τους αγώνες, ούτε στο Σουνταμερικάνα, ούτε στη LPF Αργεντινής. Γιατί αν ήταν η ειλικρινής απάντηση είναι ότι, πιθανότατα, ο ΑΡΗΣ δεν θα μπορούσε να τον αποκτήσει…

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα