Τα πολλαπλά οφέλη για τον κυρίαρχο ΑΡΗ

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ πέρασε σαν «σίφουνας» από τον Βόλο, επικρατώντας με 3-0 επί της τοπικής ομάδας και έκανε ξεκάθαρο, έστω και αν αυτό δεν έχει επικυρωθεί ακόμα και μαθηματικά, ότι αυτός θα καταλάβει την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η ομάδα του Τόλη Τερζή έκανε στον αγωνιστικό χώρο αυτό που έπρεπε, απέναντι σε ένα υποδεέστερο αντίπαλο. Αποτύπωσε στο γήπεδο την ανωτερότητα της, εμπράκτως, χωρίς να αφήσει περιθώρια στους γηπεδούχους να θεωρήσουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από το ματς. Κανείς, φυσικά, δεν πανηγυρίζει, μετά από μια νίκη επί του Βόλου. Δεν παύει, όμως, να ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, σε ότι αφορά την εξέλιξη των πλέι οφ και την διεκδίκηση του τελευταίου στόχου που έχει απομείνει στους κιτρινόμαυρους, της εξασφάλισης της πέμπτης θέσης. Δεν μας έχει συνηθίσει, επίσης, είναι η αλήθεια ο ΑΡΗΣ σε τέτοια αντιμετώπιση των αγώνων την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ακόμα και απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας από τον Βόλο. Οι παίκτες του, όμως, ευτυχώς, είχαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι την απαιτούμενη συγκέντρωση. Η νίκη που πέτυχε ο ΑΡΗΣ τον έκανε το μεγάλο φαβορί για την έξοδο στην Ευρώπη, έχει, όμως και πολλαπλά οφέλη.

Ξεκινώντας από το ότι απέφυγε τις επιπτώσεις που θα είχε στον οργανισμό του ένα αρνητικό αποτέλεσμα και ειδικά μια ήττα. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα το αντιμετώπιζε στην τρέχουσα σεζόν, η συγκεκριμένη καμπή του πρωταθλήματος, όμως, είναι πολύ κρίσιμη, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των πλέι οφ. Το χθεσινό (23/4) αποτέλεσμα δίνει ηρεμία στα αποδυτήρια και την ευκαιρία στον ΑΡΗ να διαχειριστεί, από θέση ισχύος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα εναπομείναντα παιχνίδια. Με στόχο, φυσικά, να «σφραγίσει», όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και μαθηματικά την ευρωπαϊκή του έξοδο. Δίνει, επίσης, την δυνατότητα στον Ρόμπερτ Παλίκουτσα αλλά και στον Θόδωρο Καρυπίδη, να προχωρήσουν πιο… χειροπιαστά στον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα επαφές, είναι, όμως, διαφορετικά τα δεδομένα, όταν γνωρίζεις ότι η ομάδα σου θα αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αποτελεί ένα επιπλέον, όπλο, στις διαπραγματεύσεις που κάνει. Ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα στα υπόλοιπα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτά με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Έχοντας, πλέον, κάνει, πιο εύκολη τη ζωή του…

ΥΓ. Σε ακόμα ένα παιχνίδι του ΑΡΗ, είχαμε τραγικά διαιτητικά λάθη εναντίον του. Το ότι κέρδισε άνετα η ομάδα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα επισημάνουμε. Θα μπορούσε στο 0-1, με μια «στραβοκλωτσιά» να μπει ξανά στο παιχνίδι από το πουθενά ο Βόλος. Στο 44ο λεπτό, το πέναλτι που δεν δίνεται, όταν ο Οζέγκοβιτς τράβηξε και έριξε στο έδαφος τον Νταμπό, είναι για σεμινάρια διαιτησίας. Απορίας άξιον το πως δεν τον είδε ο διαιτητής και -κυρίως- πως δεν τον ενημέρωσαν από το VAR.

Προτεινόμενα Άρθρα