Τα… πολύπαθα στόπερ και ο νέος “χάρτης”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Βέλεθ ξανά… από το 2024 κατά πάσα πιθανότητα για τον ΑΡΗ, με τους 2-3 μήνες να είναι εκτίμηση για το διάστημα της απουσίας του μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του.

Ο τραυματισμός του Ισπανού έρχεται σε μία περίοδο που ήθελε να αξιοποιήσει, όπως και ο Άκης Μάντζιος που παλεύει για να βρει ισορροπίες στο ρόστερ και να διαχειριστεί διάφορες καταστάσεις.

Για τον ΑΡΗ δεν είναι μόνο ότι χάνει μία επιλογή στα στόπερ. Χάνει μία ενδεκαδάτη λύση στο πολύπαθο -φέτος- κέντρο της άμυνας και έχοντας από πίσω ως μοναδική κλασσική επιλογή κεντρικού αμυντικού τον Γιώργο Δεληζήση.

Ο Έλληνας στόπερ βρίσκεται και αυτός σε διαδικασία να καλύψει το χαμένο έδαφος και χρειάζεται ακόμα λίγο χρόνο, τη στιγμή που υπάρχουν και ακόμα 1-2 λύσεις ανάγκης για τον Μάντζιο.

Η πρώτη είναι γνωστή και ακούει στο όνομα του Μόουζες Οντουμπάζιο. Ο Άγγλος ήταν στο πλευρό του Φαμπιάνο για πέντε παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας μάλιστα ικανοποιητική απόδοση δεδομένων των συνθηκών.

Στη μεγάλη ανάγκη ο Άγγλος έδειξε ότι μπορεί να βάλει πλάτη, δίχως να είναι όμως τίποτε άλλο από μία αλχημεία που στο ξεκίνημα της σεζόν βέβαια… βγήκε όταν ο Μπράμπετς έλειπε.

Από την άλλη υπάρχει και η επιλογή του Ρόναλντ Ματαρίτα. Ο Κοσταρικανός έχει ένα… μικρό παρελθόν στη θέση, είχε δοκιμαστεί και αυτός μάλιστα ως στόπερ την περίοδο που έλειπε ο Μπράμπετς. Για αρχή όμως ο 29χρονος θα πρέπει πρώτα να φτάσει εκεί που τον θέλει ο Μάντζιος για τη φυσική του θέση, με την εικόνα του κόντρα στον Ολυμπιακό να προβληματίζει.

Ολες αυτές οι εναλλακτικές θα χρειαστούν μόνο στην περίπτωση που προκύψει πρόβλημα με τον Φαμπιάνο ή τον Μπράμπετς. Το ευτύχημα για τον ΑΡΗ είναι ότι οι βασικοί του κεντρικοί αμυντικοί είναι διαθέσιμοι. Και έτσι τους θέλει για τα επόμενα 12 παιχνίδια ως τον Ιανουάριο που θα ανοίξει το “παράθυρο” των μεταγραφών και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει επιστρέψει ο Βέλεθ στη διάθεση του Μάντζιου.

Προτεινόμενα Άρθρα