Μόντσου… εγκέφαλος, μαέστρος και με “τρελά” νούμερα! (analysis)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αν ο ΑΡΗΣ ήταν ανθρώπινο σώμα, τότε κανένας άλλος παίκτης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει τον εγκέφαλό του εκτός από τον Μόντσου Ροντρίγκεθ.

Αν ο ΑΡΗΣ ήταν “ορχήστρα”, τότε ο πρώην άσσος της Ρεάλ Βαγιαδολίδ θα ήταν ο “μαέστρος” στη χθεσινή επικράτηση επί της Λαμίας.

Ο Λορέν Μορόν ήταν αυτός που έκρινε το ματς με τα δύο γκολ του, κερδίζοντας και τον τίτλο του MVP. Από πίσω ακολουθεί σε πολύ κοντινή απόσταση ο Μόντσου, τόσο με την ασίστ στο πρώτο γκολ του Ανδαλουσιανού όσο και με τα απίστευτα νούμερα που κατέγραψε κόντρα στους Φθιωτούς. Αριθμοί που φανερώνουν τον ρόλο του στο χθεσινό ματς και την τρομερή επιρροή του σε επίθεση αλλά και άμυνα.

Το μεσαίο τρίτο ήταν δικό του!

Το heatmap του Μόντσου – Πηγή: sofascore.com

Από το heatmap φαίνεται η κυριαρχία του Ισπανού σε όλο το πλάτος του μεσαίου τρίτου του γηπέδου. Εκεί δηλαδή που τον τοποθέτησε σκόπιμα ο Άκης Μάντζιος για δύο λόγους κατά πάσα πιθανότητα.

Ο Σιφουέντες ήταν ο χαφ που έπαιρνε μέτρα και έβγαινε κοντά στην περιοχή και δίπλα στον Γκαρθία, δημιουργώντας σε αρκετές περιπτώσεις ένα 4-3-3 σε κατάσταση επίθεσης.

Ο Μόντσου αφενός έμεινε στη βάση του κέντρου για να προωθεί το παιχνίδι μπροστά, δεδομένου ότι έλειπε ο Φαμπιάνο και οι Μπράμπετς-Ρόουζ δεν έχουν αυτή την ικανότητα.

Από την άλλη φάνηκε ότι ο Μάντζιος πέραν του κάθετου παιχνιδιού από τον Ισπανό, πόνταρε αρκετά και στις πάσες από την πίσω ζωνή προς την πλάτη της άμυνας, όπου κινούνταν ο Μορόν αλλά και ο Ντιαντί σε αρκετές περιπτώσεις, μαζί με τις γρήγορες αλλαγές πλευράς και την κατεύθυνση της μπάλας στη δεξιά πλευρά της Λαμίας που έμεινε εκτεθειμένη ενίοτε.

Στα δύο καρέ του αγώνα αποτυπώνονται τα παραπάνω, όπως επίσης και στα νούμερα του Μόντσου που είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

“Έσπασε” τα κοντέρ… σχεδόν σε όλα

Πάμε να δούμε λοιπόν όσα εντυπωσιακά έκανε ο Μόντσου κόντρα στη Λαμία:

– 112/122 πάσες (92%)

– 16 πάσες στο τελευταίο τρίτο

– 138 επαφές με τη μπάλα

– 8 ανακτήσεις κατοχής

– 4/7 κερδισμένες μονομαχίες (57%)

Αφού το μάτι… καταφέρει να φύγει από τα απίστευτα νούμερα που αφορούν την ανάπτυξη του ΑΡΗ και πόσο… μαέστρος ήταν, δεν υστέρησε καθόλου ανσταλτικά και μάλιστα ήταν ο κορυφαίος του άξονα. Ειδικάσ το πρώτο15λεπτο του ματς ήταν αυτός που με το πρέσινγκ του στο μεσαίο τρίτο ή πιο ψηλά έδωσε γρήγορες ανακτήσεις κατοχής στον ΑΡΗ.

Αναμφίβολα πρόκειται για εμφάνιση… highlight από τον Μόντσου που… έκλέψε αρκετά βλέμματα από τον αρκετά καλό -και χθες- Γκαρθία. Μία εμφάνιση που αποτελεί συνέχεια της σταθερά ανοδικής παρουσίας του Ισπανού χαφ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ίσως ο κορυφαίος μέσος του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα