Τα υπέρ του ΑΡΗ, τα “σχοινιά” του Ολυμπιακού και το… ντέρμπι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αφού αφήσαμε πίσω μας την τοξική και στοχευμένη φήμη περί επιστροφής του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον ΑΡΗ, πιάσαμε την εξίσου τοξική κουβέντα που δημιουργείται στοχευμένα για ακόμη ένα ματς με τον Ολυμπιακό.

Από συγκεκριμένες πλευρές, άσπρες, μαύρες, πορτοκαλί, έχει καλλιεργηθεί συγκεκριμένο κλίμα. Από τη μία “δεν γίνεται να μην κερδίσει αυτόν τον Ολυμπιακό” ή “ε το χρειάζεται ο Ολυμπιακός, θα το πάρει”. Δυστυχώς με τον Καμαρά κάποιοι έπεσαν στην παγίδα. Ελπίζω να μην γίνει το ίδιο και για το αυριανό, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα.

Εμείς επιλέγουμε να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο.. Αφού αφήσουμε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα και εστιάσουμε στα καθαρά ποδοσφαιρικά, οι “κιτρινόναυροι” προετοιμάστηκαν με πλεονεκτήματα έναντι του αντιπάλου τους.

Ο ΑΡΗΣ διαθέτει σε αυτή τη φάση ένα καλύτερο μομέντουμ, ποδοσφαιρικά και πνευματικά. Στα τελευταία δύο ματς παρουσιάζει βελτίωση και έχει βρει τον μπούσουλά του τακτικά λόγω Τερζή, δείχνοντας και κάποια πρώτα σημάδια βελτίωσης στο κομμάτι των εντάσεων μέσα από τη δουλειά του Αμανατίδη. Συν τοις άλλοις υπάρχει ένας νέος προπονητής, μία άλλη αύρα και ένα εξτρά κίνητρο σε όσους αγωνιστούν.

Δεν μιλάμε ξαφνικά για μία τέλεια ομάδα, όμως έχει καμουφλάρει τις αδυναμίες της σε έναν βαθμό και παράλληλα βελτιώνεται, αξιοποιώντας και την ποιότητα της. Μία ποιότητα που σίγουρα θα αντιπαραθέσει ο Ολυμπιακός αύριο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Κατ αρχάς είναι άτοπο να πιάνουμε ως παράδειγμα την ήττα από τη Φράιμπουργκ. Είναι άλλο ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και άλλο εντός των συνόρων. Ούτε βέβαια στην Ελλάδα πατάει καλά, αλλά είναι διαφορετικά τα μεγέθη και ο ανταγωνισμός που υπάρχει.

Σίγουρα οι “ερυθρόλευκοι” δεν είναι το φόβητρο των προηγούμενων ετών αλλά τα ντέρμπι είναι… ντέρμπι. Και στο αυριανό έρχονται όντας σε οριακό σημείο. Είναι στα “σχοινιά”… Δηλαδή ή παίρνουν ανάσα ή βυθίζονται κι άλλο στην δική τους εσωστρέφεια και παράλληλα αναζητούν προπονητή.

Πολύ απλά ή θα βγάλουν αντίδραση ή θα συνεχίσουν με την ίδια προβληματική κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, είναι συνθήκες τις οποίες ο ΑΡΗΣ μπορεί να αξιοποιήσει. Θα χρειαστεί όμως ένα πολύ καλό παιχνίδι, προσοχή στη λεπτομέρεια και υπομονή. Οπως και με τον ΠΑΟΚ πριν δύο εβδομάδες.

Σε εκείνο το παιχνίδι θα στηριχτεί και η “συνταγή” της ομάδας, όχι απαραίτητα όσον αφορά τα πρόσωπα αλλά περισσότερο την προσέγγιση.

Ο ΑΡΗΣ θα περιμένει,. θα δώσει τη μπάλα στον Ολυμπιακό και θα περιμένει για να του κάνει τη ζωή δύσκολη, ειδικά στο build up και την προσπάθειά του να περάσει τη μπάλα στον άξονα.

Αν τον αναγκάσει να πάει σε άναρχο παιχνίδι, θα τον περιορίσει επιθετικά και μετά θα απομένει η ατομική ποιότητα. Επιθετικά, ο ΑΡΗΣ θα βρει χώρους και καλείται να τους αξιοποιήσει περισσότερο απ’ ό,τι έκανε με τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα.

Είναι μία προσέγγιση που μπορεί να μην ταιριάζει απόλυτα στον Πάρντιου, αλλά σε αυτή τη φάση δεν δείχνει τη διάθεση να αλλάξει κατά πολύ τις ισορροπίες και εκτός απροόπτου θα ακολουθήσει συνταγή… Τερζή.

Γενικά είναι μία καλή ευκαιρία. Οχι μεγάλη αλλά καλή… Μην υποτιμάμε όμως τον Ολυμπιακό και κάνουμε λες και θα έρθει κανένας σάκος του μποξ για να τον χτυπήσουμε. Οπως το ίδιο θα λέγαμε και κάθε άλλον από τους υπόλοιπους “μεγάλους”, πριν από ένα ντέρμπι.

Η νίκη είναι το πρώτο ζητούμενο και αν έρθει θα βοηθήσει τον ΑΡΗ να πάει με πολύ καλές συνθήκες στο διάστημα της διακοπής. Αν όχι, δεν θα είναι και το καλύτερο αλλά η παρουσία του Πάρντιου θα ομαλοποιήσει κάπως το όποιο αρνητικό αποτέλεσμα, ανάλογα και με τον τρόπο που θα έρθει.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα