Τα 36 κεράκια του Μπρούνο Γκάμα! (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλές είναι οι μεταγραφές “βιτρίνας” του ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια. Λίγες όμως αυτές που βγήκαν.

Ο κόσμος έχει δει γνωστά ονόματα να παρελαύνουν από το “Κλεάνθης Βικλείδης” και συνήθως να μένουν μακρία από τις προσδοκίες που δημιουργούσε η άφιξή τους. Μία φωτεινή εξαίρεση είναι ο εορτάζων Μπρούνο Γκάμα.

Ο Πορτογάλος κλείνει σήμερα τα 36, διανύοντας τον δεύτερο χρόνο του στην ΑΕΚ Λάρνακας. Δεν μπόρεσε να μείνει μακριά από το κίτρινο που αγάπησε και τον αγάπησε τόσο στην τετραετία που ήταν κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Ο Πορτογάλος ήταν η πρώτη ηχηρή κίνηση του Θεόδωρου Καρυπίδη, ως ιδιοκτήτης του ΑΡΗ στη Super League. Το πρώτο βαρύ όνομα που έφερε στη Θεσσαλονίκη.

Ηταν ωραίος, ήταν μοιραίος αλλά ήταν από τους κορυφαίους ξένων των τελευταίων χρόνων και μία προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου. Ο ορισμός του επαγγελματίας, πηγαίνοντας πρώτος στο Ρύσιο και φεύγοντας τελευταίος έχοντας βρει κάποιον τερματοφύλακα για να τον… ταλαιπωρήσει με κάποια εξτρά σουτάκια.

Το καλοκαίρι του 2022 οι δύο πλευρές ακολούθησαν χωριστές πορείες και όχι λόγω “θέλω” του ποδοσφαιριστή. Πλέον φαντάζει πολύ δύσκολο ο Γκάμα να παίξει ξανά στο “Βικελίδης”. Ποτέ δεν ξέρεις όμως πώς θα τα φέρει η ζωή όταν “κρεμάσει” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο ΑΡΗΣ άλλωστε δεν είναι απλά άλλη μία ομάδα για αυτόν. Είναι το κλαμπ που σημάδεψε την καριέρα του, με τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλο στο οποίο αγωνίστηκε. Συγκεκριμένα 125 με 29 γκολ και εννέα ασίστ.

Χρόνια πολλά λοιπόν Μπρούνο…

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα