Τελικός Λιγκ Καπ με ορθίους μετά από 35 χρόνια στην Αγγλία

από AllAboutARIS

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η αγγλική Football League (EFL). Το στάδιο Wembley, το οποίο χωράει 90.000 θεατές, θα έχει χώρους για όρθιους πίσω από κάθε εστία, με 867 θέσεις διαθέσιμες για τους οπαδούς των δύο συλλόγων στην Ανατολική και τη Δυτική κερκίδα.

Τα γήπεδα στις κορυφαίες κατηγορίες της Αγγλίας μετατράπηκαν σε γήπεδα αποκλειστικά με καθίσματα πριν από σχεδόν 30 χρόνια, μετά την τραγωδία στο Χίλσμπορο το 1989, που είχε ως συνέπεια 97 νεκρούς φιλάθλους.

«Σε αυτούς τους χώρους, οι οπαδοί επιτρέπεται να στέκονται όρθιοι σε καθορισμένους χώρους πίσω από ένα φράγμα ή μια ράγα που τους εμποδίζει να πέσουν προς τα εμπρός», ανέφερε η EFL σε ανακοίνωσή της. «Σε όλους τους άλλους χώρους του γηπέδου οι οπαδοί πρέπει να παραμένουν καθισμένοι».

Η απόφαση ακολουθεί μια δοκιμή, όπου σύλλογοι όπως η Κάρντιφ, η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ πρόσφεραν άδεια για χώρο ορθίων σε καθορισμένους χώρους καθήμενων για οπαδούς.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε τον Ιούλιο του περασμένου έτους ότι περισσότεροι βρετανικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι επρόκειτο να υιοθετήσουν ασφαλείς χώρους ορθίων εντός των γηπέδων τους.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X