Τερζής: “Για εμάς δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από τη νίκη τη Κυριακή”

από AllAboutARIS

Ο Τόλης Τερζής μίλησε στη κάμερα των καναλιών Novasports, για τη Κυριακάτικη αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού, κόντρα στο Βόλο.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για τη διακοπή και τη προετοιμασία:

Σε εμάς η διακοπή έκανε καλό, γιατί είχαμε δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε για το σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο. Συζητήσαμε με τους παίκτες από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και αυτή την εβδομάδα, ότι για εμάς στον αγώνα αυτόν δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από τη νίκη! Γνωρίζουμε ότι ο Βόλος είναι καλή ομάδα, με καλό προπονητή. Είχαμε δύο εβδομάδες στη διάθεσή μας να προετοιμαστούμε σωστά γι’ αυτή την αναμέτρηση. Έχουμε δει πώς λειτουργεί ο Βόλος στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε εντοπίσει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και πρέπει να πάμε απέναντί του συγκεντρωμένοι 100%, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν πρέπει να ξεφύγουμε σε τίποτε από το πλάνο μας, για να μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να πλησιάσουμε στον τελικό μας στόχο, που είναι η πέμπτη θέση”.

Για το αν το παιχνίδι της Κυριακής είναι τελικός: “Υπάρχουν άλλα πέντε παιχνίδια μετά από αυτό. Πράγματι, όμως, η αναμέτρηση αυτή σημαίνει πολλά για την τελική έκβαση στο βαθμολογικό πίνακα και για τις δύο ομάδες. Έχουμε καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο αγώνας για εμάς και δεν έχουμε κάποια δικαιολογία για το τι πρέπει να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο, πόσο σοβαρά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: “Τα προβλήματά μας είναι οι απουσίες του Μπράμπετς και του Ρουπ. Αντίθετα, επανέρχεται ο Ματέο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι καλά”.

Για τον τρόπο αντιμετώπισης του Βόλου: “Έχουμε διαπιστώσει ότι στα πλέι οφ ο Βόλος αντιμετωπίζει διαφορετικά τα παιχνίδια. Πηγαίνει πιο αμυντικά, πιο κλειστά, σε σχέση με ό,τι έκανε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έχει έμπειρους παίκτες, που γνωρίζουν την κατηγορία και κατανοούν τις απαιτήσεις των αγώνων. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο απέναντί τους”.

Ενώ τέλος, αναφέρθηκε και στη ψυχολογία του γκρουπ: “Όσο δουλέψαμε στο αγωνιστικό κομμάτι γι’ αυτό το παιχνίδι αυτές τις δύο εβδομάδες, άλλο τόσο δουλέψαμε και στο θέμα της πνευματικής προετοιμασίας, γιατί από εκεί ξεκινούν όλα. Όταν υπάρχει καθαρό μυαλό, μπορείς να οδηγήσεις αγωνιστικά ένα παιχνίδι όπως θέλεις! Κάναμε πολλές συζητήσεις μεταξύ μας και οι παίκτες έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν. Έχουν κατανοήσει πόσο θέλει και ο αντίπαλος τη νίκη”

Δείτε ΕΔΩ τα όσα δήλωσε

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα