Τερζής: “Εξαιρετικές προπονήσεις όλη την εβδομάδα, ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι”

από Γιώργος Γκάτος

Ο προπονητής του ΑΡΗ, Τόλης Τερζής, στάθηκε στη συγκέντρωση που ήταν το κομμάτι που έλειπε από το… τακτικό παζλ, ενώ παράλληλα σημείωσε πως μεγάλο ρόλο για την εικόνα των “Κιτρινόμαυρων” έπαιξε και το επίπεδο των προπονήσεων.

Αναλυτικά:

“Μιλήσαμε το μεσημέρι με τα παιδιά, όταν κάναμε τη θεωρία και το βίντεο, και τους είπα ότι οι προπονήσεις που κάναμε αυτή την εβδομάδα, ήταν εξαιρετικές. Είχαμε διαβάσει πάρα πολλές ώρες τον ΟΦΗ. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με το νέο προπονητή που έχει. Εξαιρετικά αποτελέσματα, πολύ καλές εμφανίσεις. Παίζει με διαφορετικό στύλ. Κάναμε την ανάλυση μας, ψάξαμε κενούς χώρους. 

Γνωρίζαμε ότι ο ΟΦΗ έχει μεγάλη δύναμη στο χώρο του άξονα, με τη διάταξη του. Εμείς αποφασίσαμε να πάμε πάνω στη διάταξη του ΟΦΗ. Να φέρουμε παίκτες εσωτερικά και να κλείσουμε τους πλάγιους μας, χαμηλώνοντας παράλληλα τα δύο οκτάρια μας. Θέλαμε να βγούμε μπροστά με τους πλάγιους μας και τον Καμαρά, γνωρίζαμε ότι είχαμε τη ταχύτητα. Καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο, στο απόλυτο το πλάνο μας. Ίσως το καλύτερο πρώτο μας ημίχρονο φέτος. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλα και να το τελειώσουμε εκεί. Στο δεύτερο, όπως είναι λογικό, ο ΟΦΗ θα έπαιρνε μέτρα. Κοιτάξαμε να διαφυλάξουμε το αποτέλεσμα. Ο Ιτούρμπε πέτυχε και το τρίτο γκολ στο τέλος. Εφάρμοσαν αυτό που είπαμε σε άμυνα και επίθεση. 

Σημαντική νίκη που δίνει τρεις βαθμούς, που θα μας δώσει ηρεμία αυτή την εβδομάδα και στο τομέα της ψυχολογίας θα είμαστε σίγουρα καλύτερα απ’ ότι ήμασταν το τελευταίο διάστημα. Θέλουμε να ετοιμαστούμε τώρα για τον Ατρόμητο.”

Για το γεγονός ότι σκόραρε και κέρδισε εκτός έδρας μετά από καιρό:

“Μπορεί να έχεις γκίνια, κακές τοποθετήσεις, κακή τελική πάσα. Έτσι είναι το σκοράρισμα. Αυτό που μπορώ να πω, ως διαφορά μας, είναι ότι τα παιδιά σήμερα ήταν συγκεντρωμένα. Το είχαμε συζητήσει. Ήταν ίσως το μόνο που μας έλειπε. Τακτικά γνωρίζαμε ότι θα ήμασταν καλά. Δουλέψαμε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα. Είμαι πέντε χρόνια στην ομάδα. Αυτή τη βδομάδα ήταν εξαιρετικές οι προπονήσεις. Σήμερα είχαμε 100% συγκέντρωση, δε χασαμε φάση, είχαμε το μυαλό μας στο στόχο. Πετύχαμε τα γκολ, πήραμε τη νίκη.”

Για την εμφάνιση του Ρουπ:

“Ο Ρουπ δουλεύει πάρα πολύ καλά από τη μέρα που ήρθε. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην ανταποκριθεί για 90 λεπτά, όμως γνωρίζουμε ότι για 65-70 λεπτά μπορεί να πάει πολύ καλά. Με τις προπονήσεις καθημερινά, θα φτάσει και στα 90. Συζητήσαμε με τον Λούκας, του είπαμε τι θέλουμε, έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο. Δεν είναι νέος ποδοσφαιριστής που πρέπει να τον «φτιάξεις». Μπήκε και μας βοήθησε και πέτυχε το γκολ.”

Προτεινόμενα Άρθρα